UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-12-28 08:45

Vereséggekkel kezdtek

Megkezdte szereplését az U16-os jégkorong-válogatott a rangos svédországi viadalon, a MODO-kupán. A magyar csapat két svéd riválissal szemben maradt alul a starton, de a hátralévő három csoportmérkőzésen még van lehetőség a javításra.

UP-info Mayer Péter együttese az első meccsen az arlandai csapattal találkozott, amelyben Hadobás Zétény is szerepel. A szakvezetés Antek Tamásnak szavazott bizalmat a kapuban. Az első harmad sokáig nem hozott gólt, aztán Hadobás passzát Lindsted lőtte be. A Wings emberelőnyből növelte előnyét, majd a hajrában Ronnestal is betalált, és Hadobás második asszisztját is kiosztotta, ezúttal Valentének.

Két vereséggel rajtolt az U16-os válogatott Svédországban Forrás: MJSZ
Két vereséggel rajtolt az U16-os válogatott Svédországban Forrás: MJSZ
A második, csütörtöki meccsen Oláh Dávid kezdett a kapuban. A meccs remekül indult, Molnár Gergő passzából Tóth Tamás talált be. A Leksands még az első harmadban egyenlített, kihasználva egy kettős emberelőnyt. A második játékrész elején Varga Balázs góljával ismét vezettek a mieink, de aztán a svédek 69 másodperc alatt két gólt szerezve fordítottak. A Leksands még jobban elhúzott a meccs felénél, ezúttal 35 másodperc kellett Proos és Eklund találatához. A magyar csapat időt kért, és ez használt, Fekete Alex révén csökkent a hátrány. Az utolsó harmadban Sándor Bence kapott 5+10 perces büntetést, amelyből a svéd csapat újabb gólt szerzett. A válogatott vezetőedzője, Mayer Péter így értékelte az első két meccsen látott produkciót. „Megilletődött volt a csapat, sok volt az inger, újoncnak néztünk ki az első meccs elején. Mindenki biztonságra törekedett, a fiúk nem mertek bátran vállalkozni, és erre rá is ment a játék sebessége és tüze. Jó volt az ellenfél az első meccsen, de tapogatózó volt a játék, és a kapura lövések száma, minősége és a hit nem volt azon a szinten, amire büszkék lehetnénk. Ha hibáztunk, azért nagy árat fizettünk a másik meccsen is, míg a mi góljainkért sokat kellett melózni. A Leksands ellen nem volt gond a küzdéssel, beszéltünk erről napközben a fiúkkal. Sok volt a párharc, voltak helyzetek, kipattanók, határozottan odaértünk, felvettük fizikálisan is a versenyt. Az összeszokott klubcsapatok ellen azonban a válogatottak hátrányban vannak az emberelőnyös és emberhátrányos szituációkban. Az ellenfelek a tornán különböző stílusokban játszanak, ez jó tapasztalat.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.