UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-12-30 10:23

Egyelőre nincs meglepetés

Nem igazán rendeződtek át az erőviszonyok a leány junior és kadét kosárlabda-bajnokságban. Az előző évadban érmekért küzdő együttesek most is dominálnak, nagy meglepetés lenne, ha nem közülük kerülne ki a végső győztes. Így állnak a csapatok az őszi szezon után.

M. Sz. utanpotlassport.hu Amíg a leány serdülő kosárlabda-bajnokságban még csak az alapszakasz első köre zajlik, addig a kadétok és juniorok mezőnyében egyre kiélezettebb a harc a rájátszásért. Az előző évad a Vasas Akadémia és a Csata DSE küzdelmeiről szólt, és ez most sincs másképp: az említett két együttes a legnagyobb esélyes a bajnoki címre mindkét fronton.

A kadétbajnokság előző évadának All Star-csapata: Vincze Nikolett (KSC Szekszárd), Vég-Dudás Anna (DVTK Akadémia), Madár Eszter (Csata DSE), Dombai Réka (Vasas Akadémia), Boros Júlia (Csata DSE) Forrás: MKOSZ
A kadétbajnokság előző évadának All Star-csapata: Vincze Nikolett (KSC Szekszárd), Vég-Dudás Anna (DVTK Akadémia), Madár Eszter (Csata DSE), Dombai Réka (Vasas Akadémia), Boros Júlia (Csata DSE) Forrás: MKOSZ
A juniorok között tavasszal óriási csaták voltak a helyosztókon. Az aranyért a Vasas és a Csata játékosai mérkőztek meg, az évközi rangadók színvonalát cseppet sem meghazudtolva. Akkor a pasarétiek kerekedtek felül, s várták az új idényt címvédőként. Ám az ősz kevésbé volt sikeres idáig, ugyanis 7‒3-as mutatójukkal csak az A-csoport harmadik helyén állnak. Megelőzi őket a DVTK Akadémia, a PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs és az idén még erősebb, a másik csoportban egyetlen vereséggel álló Csata DSE. Messzemenő következtetéseket azonban egyáltalán nem szabad levonni, hiszen hosszú még a szezon, s számos rangadó vár az élen álló együttesekre is. Nem beszélve arról, hogy a piros-kékek jelenleg is rájátszást érő pozícióban vannak.

A LEÁNY JUNIORBAJNOKSÁG ÁLLÁSA A-csoport: 1. PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs 18 pont, 2. DVTK Akadémia 18, 3. Vasas Akadémia 17, 4. KSC Szekszárd 15, 5. Török Flóris-Törekvés SE 12, 6. BEAC-Újbuda Kosárlabda Akadémia 10. B-csoport: 1. Csata DSE 19 pont, 2. Kecskeméti KC 17, 3. Széchenyi KA 16, 4. Soproni Darazsak 15, 5. Szolnoki MÁV SE 12, 6. Nyíregyházi Kosársuli 11.

Két veretlen alakulat van csupán a kadétmezőnyben: a címvédő Csata DSE és a KSC Szekszárd. Nem igazán számolhatunk be meglepetésről, hiszen az előző évadban érmekért játszó csapatok ‒ a Csata, a Szekszárd, a Vasas és a DVTK ‒ most is a legnagyobb játékerőt képviselik. Gyakorlatilag kijelenthető: közülük fog kikerülni a győztes tavasszal.

A LEÁNY KADÉTBAJNOKSÁG ÁLLÁSA Keleti-csoport: 1. Csata DSE 16 pont, 2. Vasas Akadémia 14, 3. DVTK Akadémia 14, 4. MVSI Vadmacskák 8, 5. Török Flóris-Törekvés SE 8, 6. BEAC-Újbuda Kosárlabda Akadémia 9. Nyugati-csoport: 1. KSC Szekszárd 12 pont, 2. Bajai NKK 14, 3. Soproni Darazsak Akadémia 12, 4. Kosárlabda Akadémia Pécs 10, 5. Széchenyi KA 10, 6. PVSK Nemzeti Akadémia 8.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.