UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-12-31 12:52

Ezüstöt érő hajrá

Három vesztes meccs után sorozatban ötöt nyert az U16-os jégkorong-válogatott a rangos svédországi korosztályos viadalon, a MODO-kupán. Mayer Péter csapata ezzel a házigazda MODO mögött a második helyen zárta a tornát.

B. V. – utanpotlassport.huNem indult egyszerűen a magyar U16-os csapatnak az év utolsó korosztályos tornája, a MODO-kupa. Persze nem is találkozott könnyű ellenfelekkel a serdülőválogatott, a roppant erős svéd bajnokságban edződő riválisok ellen kellett helyt állnia. Az első három meccs egyaránt sima vereséggel kezdődött. Utána viszont remek és igen hosszú sorozatba kezdett Mayer Péter együttese. A pocsék start után egy 6–1-es, majd három egygólos sikerrel bejutott a legjobb négy közé.

MODO-KUPA, U16-OS NEMZETKÖZI TORNA, SVÉDORSZÁG A magyar válogatott eredményei: –Wings HC 0–4, –Leksands IF 3-6, –Almtuna IS 3–6, –Vasteras IK 6–1, –MODO 2–1, –Täby 2–1, –Huddinge 1–0, –Almtuna 3–2 – hosszabbítás után, –MODO 1–5 A magyar válogatott kerete: Kapusok: Antek Tamás (Troja, Svédország), Oláh Dávid (MAC) Hátvédek: Deák Márton (Ocskay-akadémia), Fülöp Bence (MAC), Horváth Donát (MAC), Molnár Gergő (Ocskay-akadémia), Révász Botond (UTE), Sándor Bence (Debrecen), Szabó Kornél (Debrecen) Csatárok: Alapi Márton (Ocskay-akadémia), Bartók András (Debrecen), Dobos Mihály Bendegúz (Pesterzsébet), Fekete Alex (Ocskay-akadémia), Jábor Bendegúz (Ocskay-akadémia), Lászlóffy Botond (UTE), Nyergesi Dominik (MAC), Tamási László (Viikingit, Finnország), Tóth Tamás (DVTK), Varga Balázs (KooKoo, Finnország)

Két vereséggel rajtolt az U16-os válogatott Svédországban Forrás: MJSZ
Két vereséggel rajtolt az U16-os válogatott Svédországban Forrás: MJSZ
Az elődöntőben ismét a korábban a mieinket már legyőző Almtuna következett. Ezúttal is úgy tűnt, a svédek kerekednek felül, 2–0-ra is vezettek. Varga Balázs duplájával viszont még a rendes játékidőben egyenlített a társaság, sőt a Finnországban légióskodó csatár hosszabbításban ütött újabb találatával a mérkőzést is megnyerte. Így jöhetett a döntő. Az aranyéremért a házigazda MODO gárdáját kellett (volna) legyűrni. A svédek az összecsapás elején tíz másodpercen belül két gólt szereztek, amivel megalapozták az egész finálé menetét. Végül 5–1-es hazai sikerrel otthon tarották a kupát, a magyar bravúrok pedig ezüstérmet értek. Varga Balázs pedig a viadal All Star-csapatába is bekerült. A torna után Mayer Péter vezetőedző is elégedetten értékelte együttese munkáját az MJSZ honlapjának. „Az elődöntő volt a torna csúcspontja, az, hogy 0-2-ről feljöttünk. A második félidőben, miután egy gyors góllal visszajöttünk, sikerül még jobban felgyorsítanunk a játékot.  Kiegyenlített meccs volt, jó kapusteljesítménnyel megint, mindketten sokat tettek hozzá az egész tornán. A hosszabbításban az ellenfélnek volt valamivel több helyzete, de amikor nekünk kijött az igazi ziccer, azt Varga Balázs bevágta. A MODO a döntőben élesebben és gyorsabban játszott, mi nem tudtunk megújulni. Próbálkozásaink ezúttal nem mentek be, az ellenfélnek pedig szinte minden sikerült. Nincs hiányérzetem, összességében öt győzelemmel és négy vereséggel zártunk. Erre az eredményre a klubedzők is büszkék lehetnek, és a magyar hoki is, hogy ekkora potenciál van a gyerekekben.”

Ketten már a rájátszásban Időközben a klubokban sem állt meg az élet, az osztrák bázisú U20-as ligában véget ért az alapszakasz, s két magyar csapat, a Fehérvár AV19 és az UTE is bekerült felsőházba, ezzel együtt a rájátszásba. Őket próbálják követni a MAC Budapest és a Debreceni Hoki Klub játékosai, akiknek jó esélyük van, hogy a középszakaszban kiharcolják a részvételt a playoffban. Az U18-as bajnokságban még egy mérkőzés, a Fehérvár–MAC rangadó van hátra az alapszakaszból, utána alakul ki a felső- és alsóház végleges mezőnye. U20 (EBYSL) Master Round: 1. Fehérvár AV 19 21 pont, 2. Hidria Jesenice (szlovén) 19, 3. UTE 18, 4. Villacher SV (osztrák), 5. Vienna Capitals (osztrák) 15 QR A: 1. MAC Budapest 17 pont, 2. Debreceni Hoki Klub 10, 3. Hokiklub Budapest 8, 4. Győri ETO HC 6, 6. Steiermark (osztrák) 6 U18 (EBJL) B csoport: 1. MAC Budapest 63 pont, 2. Fehérvár AV19 58, 3. Debreceni Hoki Klub 51, 4. Vasas 43, 5. HC Orli Znojmo (cseh) 41, 6. UTE 40, 7. DVTK Jegesmedvék 30, 8. Győri ETO HC 18, 9. Hokiklub Budapest 7, 10. FTC 0

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.