UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-01-01 10:50

Megállíthatatlanok

Egy hónapon belül másodszor nyert nemzetközi tornát az U16-os leány kosárlabda-válogatott. Igor Skocovski tanítványai a kolozsvári Balkán-kupa után a székesfehérvári Olimpiai Reménységek Versenyén is diadalmaskodni tudtak.

UP-info/M. Sz. utanpotlassport.hu Háromnapos nemzetközi tornán vett részt december végén a magyar fiú és leány kosárlabda-válogatott Székesfehérváron. Az Olimpiai Reménységek Versenyén Váradi Attila fiai nyeretlenül a negyedik, míg Igor Skocovski lányai veretlenül az első helyen végeztek.

Két nemzetközi tornát is nyert decemberben az U16-os leányválogatott Forrás: MKOSZ
Két nemzetközi tornát is nyert decemberben az U16-os leányválogatott Forrás: MKOSZ
A torna harmadik, záró napján két makulátlan mutatóval álló együttes volt még a leányok között: a magyar és a cseh hölgyek egyaránt legyőzték a szlovák és a lengyel válogatottat, így ők játszották a döntőt. A finálé első negyedében a csehek meglepték a mieinket határozott, jó védekezésükkel, s egy 6‒0-ás szakasszal nyitottak. Bár ezt követően felébredtek Igor Skocovski tanítványai, az első felvonás során még nem tudtak fordítani (11‒15). A második játékrész már úgy alakult számukra, ahogyan az addigi mérkőzéseik: pillanatok alatt egyenlítettek, a 13. perc elején pedig már ők vezettek (17‒15). Az ellenfél nem találta a remek védekezés ellenszerét, így a középső két negyedet abszolút uralták a magyar tehetségek: folyamatosan szórták a kosarakat, míg Csehországnak minden pontért meg kellett küzdenie. A záró játékrészben már valamelyest visszaesett a hátul mutatott teljesítmény, de ez a lényegen nem változtatott: simán, 72‒48-ra diadalmaskodott az U16-os leányválogatott, amely így egy hónapon belül ‒ a Balkán-kupa után ‒ második nemzetközi tornáját nyerte meg. Ráadásul a megméretés legjobb játékosa Telegdy Zsófia lett, sőt, az All Star-csapatban helyet kapott Farkas Szonja és Miklós Melinda is.

A SZÉKESFEHÉRVÁRI OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYÉNEK VÉGEREDMÉNYE Leányok: 1. Magyarország 3 győzelem 0 vereség, 2. Csehország 2‒1, 3. Lengyelország 1‒2, 4. Szlovákia 0‒3. Fiúk: 1. Lengyelország 3 győzelem 0 vereség, 2. Szlovákia 2‒1, 3. Csehország 1‒2, 4. Magyarország 0‒3.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.