UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-01-03 17:29

Évnyitó seregszemle

Tizenhárom ország fiataljai ragadnak ütőt péntektől vasárnapig az angyalföldi Láng Sportcsarnokban a magyar újonc nemzetközi asztalitenisz-bajnokságon. Az eseményen természetesen az U13-as korosztályos hazai legjobbjai is elindulnak; pénteken a csapatversenyeket, szombaton és vasárnap pedig az egyesküzdelmeket rendezik.

UP-info Az idén is január első hétvégéjén rendezik meg a már hagyományosnak mondható magyar újonc nemzetközi asztalitenisz-bajnokságot. A háromnapos viadalnak ezúttal is az angyalföldi Láng Sportcsarnok ad otthont, az esemény érdekessége, hogy a hasonló ifjúsági és serdülőversenyekkel szemben az újoncok, azaz U13-asok között nem csak a válogatottak, hanem a klubok is indíthatnak fiatalokat.

Tizenhárom ország fiataljai állnak asztalhoz a Láng Sportcsarnokban Forrás: minicadet.ppong.hu
Tizenhárom ország fiataljai állnak asztalhoz a Láng Sportcsarnokban Forrás: minicadet.ppong.hu
Az első napon, pénteken a csapatversenyszámokat bonyolítják le a fővárosi megméretésen. Csak az U13-as korosztályban hirdetnek majd győztest. A fiúk mezőnyében negyvenhat, a lányok között harmincnyolc csapat adta le a nevezését, azaz igencsak nagy mezőny gyűlt össze az új év első nemzetközi viadalára. Szombaton és vasárnap pedig az egyesküzdelmek következnek, amikor kettéosztják a mezőnyt, az U13-asok és az U11-esek között külön győzteseket hirdetnek. A fiúknál összesen százöten, a lányok mezőnyében pedig hatvannyolcan állnak asztalhoz. Természetesen a hazai ranglistavezetők is elindulnak, Szántosi Dávid és Tanács Nóra is ütőt ragad. De a legnagyobb név kétségkívül Klampár Tibor lesz, aki az U13-asok között szerepel, és az unokája a korábbi kétszeres világbajnok klasszisnak. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.