UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-01-03 13:18

Fiatal titán

A 2018-as év lezárulásával nem csak a sportági szövetségek, de a klubok is megnevezték legjobbjaikat. Így tett a férfi NB I A-csoportjában szereplő DEAC kosárlabda-együttese is, amelyben a nigériai származású 18 éves Godwin Ekene Omenaka kapta az Év játékosa díjat.

UP-info 2018 utolsó hetében mindkét hazai mérkőzését magabiztosan nyerte meg a DEAC kosárlabdacsapata, amellyel eldőlt, hogy története során először ott lesz a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. A gárda évértékelő vacsoráján pedig az is kiderült, hogy a stáb a nigériai származású 18 esztendős, 204 centiméter magas Godwin Ekene Omenakát választotta az év játékosának. A vezetőedző, Berényi Sándor is szót ejtett a fiatal tehetségről.

Még csak 18 éves, de meghatározó játékosa csapatának a DEAC nigériai származású játékosa, Godwin Ekene Omenaka Forrás: MKOSZ
Még csak 18 éves, de meghatározó játékosa csapatának a DEAC nigériai származású játékosa, Godwin Ekene Omenaka Forrás: MKOSZ
„Azért rá esett a választásunk, mert ő az, aki a legnagyobb fejlődést futotta be az évben. Az előző szezonja azért nem volt egyszerű, mert új fiúként nem nagyon találta a helyét, volt, hogy csak edzhetett a csapattal, de játszani nem játszhatott. Idén már sokkal inkább szerves része a csapatnak, ez a mutatott játékán is látható. Bár a korából adódóan még néha ingadozik a teljesítménye, de a benne rejlő potenciált is jutalmaztuk ezzel a díjjal. Isaiah Armwood és pedig mindketten olyan produkciót nyújtottak, hogy ha a teljes naptári évben a csapattal lettek volna, akkor bármelyikőjük megkaphatta volna az Év játékosa címet, de mivel ez nem így volt, ezért Godwinra esett a választásunk." További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.