UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-01-03 08:46

Jön a Barcelona

Európai topklubok utánpótlás-együtteseinek sora érkezik a Balaton-kupa elnevezésű nemzetközi fiú kézilabdatornára Veszprémbe. A Barcelona, a Füchse Berlin, a Kielce és a MOL-Pick Szeged fiataljait is vendégül látják a bakonyiak; az eseményen a magyar fiatalok lemérhetik, hol tartanak az európai elithez képest.

B. V. – utanpotlassport.huMinden idők legrangosabb Balaton-kupájára készülnek Veszprémben: Európa kiemelkedő fiú utánpótlás-nevelő műhelyeinek együttesei érkeznek a hónap közepén kezdődő nemzetközi kézilabda-viadalra.  A január 16. és 20. közötti eseménynek a természetesen a Veszprém Aréna és a Noszlopy Gáspár Gimnázium új csarnoka ad otthont.

A veszprémi (és szegedi) fiatalok az idén a Barcelonával is megküzdhetnek a Balaton-kupán Fotó: Balogh Ákos
A veszprémi (és szegedi) fiatalok az idén a Barcelonával is megküzdhetnek a Balaton-kupán Fotó: Balogh Ákos
Mindkét korosztályban, az U18-asok és az U16-osok között is veretes mezőny gyűlt össze. Az idősebbek között szerepel majd a spanyol Barcelona, a kontinens talán legerősebb utánpótlás-nevelő klubjának tartott német Füchse Berlin, a lengyel Kielce, a horvát PPD Zagreb, a norvég BSK Handball Elite és a MOL-Pick Szeged is. A fiatalabbaknál tíz csapat versenghet majd az aranyéremért: a hazaiak mellett a magyar serdülőválogatott, az izlandi Valur Reykjavík, a szlovén Celje, a norvég HK Drammen, a Bosznia-Hercegovinából érkező Izvidac Ljubuski, a cseh HC Zubri, valamint három horvát  gárda, a Zagreb,  az MRK Dugo Selo és az RK Rudar is a bakonyiakhoz látogat. És mindjárt a nyitónapon kiélezett, izgalmas találkozókra van kilátás: az U18-asok között először a Telekom Veszprém–Barcelona rangadót rendezik meg az Arénában, míg az U16-osok a Zagreb–Celje mérkőzéssel kezdenek a Noszlopy-sportcsarnokban. A veszprémiek utánpótlásért felelős szakmai igazgatója, a 111-szeres válogatott jobbszélső, Gulyás Péter elmondta, kiváló erőpróba lehet a torna fiatal játékosaiknak, lehetőségük nyílik, hogy felmérjék, milyen munkát végeztek az elmúlt másfél két évben, és hol is tartanak a legszűkebb európai elithez képest.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.