UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-01-03 19:04

Újra csúsznak

Január első hétvégéjén már folytatják is a versenyzést a fiatal magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók, akik az idén először hazai környezetben, Budapesten lépnek jégre. A Pannonia Open elnevezésű nemzetközi korosztályos viadalon 17 ország hozzávetőleg 250 korosztályos versenyzője indul.

K. Gy. – utanpotlassport.hu Az ifjú short trackesek péntektől vasárnapig méretik meg magukat a Gyakorló Jégcsarnokban a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) Danubia-sorozatának keretében rendezendő viadalon, amely egyben a széria harmadik állomása is lesz. A versenyeket hat korcsoportban rendezik meg.

Fiatalok a jégen; rekordlétszámú verseny lesz a hétvégi
Fiatalok a jégen; rekordlétszámú verseny lesz a hétvégi
„A Pannonia Kupa idén abban különbözik majd az előzőektől, hogy sosem volt még ilyen sok induló egy versenyen. Kínából két csapat is érkezik, az erőviszonyok pedig ennek megfelelően alakulhatnak, ugyanis nemzetközi szinten a kínaiak nagyon erősek ebben a sportágban” – kezdte ismertetőjét Telegdi Attila, a korcsolyaszövetség gyorsasági ágazatának sportigazgatója.
Telegdi Attila, a szövetség gyorsasági ágazatának sportigazgatója Forrás: moksz.hu
Telegdi Attila, a szövetség gyorsasági ágazatának sportigazgatója Forrás: moksz.hu
„A versenyről magáról azt érdemes tudni, hogy Európának ez az egyik válogató versenye. Több verseny épül egymásra, amelynek az összetett eredménye alapján lehet kvalifikálni Európa-kupára.” Telegdi Attila elmondása szerint a magyar fiataloknak bár nem lesz könnyű dolguk, de többen lehetnek, akik odaérhetnek a dobogóra, vagy jó helyezést szerezhetnek, több korcsoportban is. A hét végén a short trackesek mellett a nagypályás gyorskorcsolyázók számára is megkezdődik a szezon: felnőttek szombat és vasárnap tartandó sprint országos bajnokságán jó néhány fiatal is indul a Városligeti Műjégpályán.   További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.