UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-01-04 19:31

Csatát nyert a Fehérvár

Fordulatos, jó iramú mérkőzésen a Fehérvár AV19 együttese nyerte az osztrák U18-as jégkorongliga rangadóját a MAC Budapest csapata felett. 6–3-as sikerével a Volán nyerte az alapszakaszt, így fordulnak rá a felek a bajnokság következő fázisára, a Master Roundra, vagyis a felsőház küzdelmeire.

B. V. – utanpotlassport.huAz alapszakasz-győzelem volt a tét az osztrák bázisú U18-as jégkorongbajnokság első igazi idei rangadóján, a Fehérvár–MAC összecsapáson. A hazai gárdának győzelemre volt szüksége a „pole pozícióhoz” az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, míg a vendégeknek egy pont kellett, hogy élen maradjanak.

A 6–3-as siker alapszakasz-győzelmet ért a székesfehérváriaknak Forrás: Fehérvár AV19
A 6–3-as siker alapszakasz-győzelmet ért a székesfehérváriaknak Forrás: Fehérvár AV19
A hazai korosztályos mezőny legnagyobb rangadóját az U18-as válogatott szövetségi kapitánya, Svasznek Bence is a helyszínről figyelte, így ő is láthatta, hogy már az első percekben is remek iramot diktáltak a felek. Az első harmadban gyors ütésváltást lehetett feljegyezni: előbb a hazaiak használták ki a találkozó első emberelőnyét Roczanov Zsolt révén a hatodik percben, majd nem sokkal később Csollák Márk váltotta gólra a vendégfórt. Az első etap végén aztán a fővárosiak akár meg is fordíthatták volna az állást, ám hiába játszottak kettős emberelőnyben is, maradt a döntetlen (1–1). Ami az első szünet előtt nem sikerült, a folytatásban szinte azonnal összejött: egy újabb emberelőnyből Keresztes Levente szerzett szépségdíjas gólt, gyönyörű csel után talált Val Usnik kapus mellett a hálóba. A második felvonás további forgatókönyve azonban nem a MAC-osok elképzelései szerint íródott. Ambrus Gergő jóvoltálból szinte azonnal egyenlített a Volán, majd három perccel később a csatár újabb villanásával már a Fehérvár vezetett. Sőt kettős emberelőnyből Dobmayer Dominik góljával már kettőre nőtt a különbség. Ekkor a vendégek mestere, Kangyal Balázs kapust cserélt, Kapin Györgyöt Bely Dominik váltotta. De közelebb zárkózniuk már nem sikerült ebben a játékrészben (4–2). A harmadik harmadban nagy erőket mozgósított a fővárosi gárda, de egyszerűen nem volt út a kapuba Usnik mellett. Az 54. percben pedig Roczanov végleg eldöntötte a mérkőzést. Erre a MAC-os Szalmás Bencének még volt válasza, de Dobmayer üres kapus találatával visszaállította a háromgólos különbséget (6–3). Nagy AndrásA székesfehérváriak vezetőedzője, Nagy András természetesen elégedett volt az együttesével a nagy rivális legyőzése után. „Úgy érzem, ma az a csapat nyert, amelyik jobban akarta a győzelmet. Örülök, hogy az évadban másodszor is legyőztük a MAC-ot, ez nagyon fontos volt a srácok önbizalmának. Mind az osztrák, mind a magyar liga alapszakaszát megnyertük, így bizakodva tekinthetünk előre, de keményen dolgozunk tovább, mert a lehető legfényesebb érmeket szeretnénk a szezon végén.” kangyalA vendégek mestere, Kangyal Balázs sem volt csalódott, csapata mindössze két vereséget szenvedett az alapszakaszban, így szintén jó pozícióból várhatja a folytatást. „Nem voltunk könnyű helyzetben, a mi oldalunkon sok a beteg, és sok játékosunk az U20-as csapatban szerepel, bizonyos részekkel meg voltam elégedve, de összességében megérdemelten nyert a Volán. Ma sokat hibáztunk ahhoz, hogy győzzünk, de szombaton már kezdődik a felsőház, bízom benne, hogy ott a mi javunkra dől majd el az első találkozó.” Így 6–3-as sikerével a Fehérvár nyerte az EBJL alapszakaszát. Igaz, ünneplésre egyelőre nincs sok idejük, mivel szombaton már a felsőházban játszanak újra a MAC ellen, méghozzá idegenben, a Kisstadionban.

OSZTRÁK U18-AS BAJNOKSÁG (EBJL) Fehérvár AV19–MAC Budapest 6–3 (1–1, 3–1, 2–1) G: Roczanov 2 (6., 54.), Ambrus 2 (25., 28.), Dobmayer 2 (31., 60.), ill. Csollák (11.), Keresztes (23.), Szalmás (55.) Az alapszakasz végeredménye: 1. Fehérvár AV19 64 pont, 2. MAC Budapest 63, 3. Debreceni Hoki Klub 51, 4. Vasas 43, 5. HC Orli Znojmo (cseh) 41, 6. UTE 40, 7. DVTK Jegesmedvék 30, 8. Győri ETO HC 18, 9. Hokiklub Budapest 7, 10. FTC 0

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.