- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Nagy csatát nyert a Csata

M. Sz. utanpotlassport.hu [1] Az idén még veretlen, bajnoki címvédő Csata DSE és az előző évadban ezüstérmes Vasas Akadémia leány kosárlabdacsapata játszotta a kadétbajnokság kilencedik fordulójának rangadóját a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusán. A találkozót már csak azért is nagy várakozás előzte meg, mert a két együttes ‒ csakúgy, mint egy évvel korábban ‒ a 2018/19-es versenykiírásban is abszolút favorit a végső győzelemre.

A Csata DSE leánycsapata nyerte a Vasas Akadémia elleni kadétbajnoki rangadót, így az együttes továbbra is veretlen [2]

A Csata DSE leánycsapata nyerte a Vasas Akadémia elleni kadétbajnoki rangadót, így az együttes továbbra is veretlen

A hazaiak pörögtek fel jobban a meccskezdésre, s három perc után már 6‒2-re vezettek a 15 éves Rakita Lili révén, majd nem sokkal később egy értékesített büntetődobással Krasovec Lili növelte az előnyt. Ezután felváltva estek a kosarak, és az ötpontos különbség többnyire állandósulni látszott. Az első játékrész vége előtt a pasaréti Nagy Lili szórt egy hármast, így 17‒15-ös állással vágtak neki a felek a második negyednek. A folytatásban hasonló teljesítményt nyújtott a két együttes, így a differencia nem módosult a nagyszünet előtt (34–32).

A fordulás után sem változott a színvonal, fej-fej mellett haladt pontszámban a két csapat, csak az egyéni kiugró teljesítmények jelentették a különbséget. A Csata utcai lányok tudtak nagyobb számban váratlant húzni, így megérdemelten növelték előnyüket a záró negyedre (55–47). A végjáték nem hozott fordulatot, sőt a hazaiak tovább növelték fórjukat, s 73–51-re diadalmaskodtak. A találkozó legeredményesebb játékosa Rakita Lili volt a maga 23 pontjával.

LEÁNY KADÉTBAJNOKSÁG
Csata DSE‒Vasas Akadémia 73–51 (17–15, 17–17, 21–15, 18–4)
Csata: Balogh 6 pont, Rakita 23, Krasovec 14, Toman 4, Farkas 13, Tóth, Telegdy 5, Lengyel 2, Gelei 6, Ranguy, Székely, Kastl.
Vasas: Siklós 13 pont, Kuncz 6, Nagy 3, Van Rijs., Dúl 11, Kuncz, Kun 5, Boros 6, Sitku 2, Rajaman, Édes, Lőrinczy-Csomós 5.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.