UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-01-07 18:20

Ez már nem gyerekjáték

Nem mindennapi meglepetéssel zárult a hétvégi Wanda Borház-Promotech Squash Open Eger összevont ranglistaversenye, amely a fallabdázók egyik legrangosabb hazai eseménye. A felnőtt női mezőnyben a sportág egyik legkiemelkedőbb tehetsége, a mindössze 15 éves Chukwu Hannah diadalmaskodott.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huChukwu Hannah, aki a tatabányai Squashberek SE első osztályú férfi csapatának is tagja, már a tavalyi, huszonegy országot felvonultató junior nemzetközi magyar bajnokságon is meglepetésgyőzelmet aratott az U17-es lányok között, és újabb hazai sikere sem váratott sokáig magára. Mindezt 15 évesen érte el.

Chukwu Hannah továbbra is jól állja a sarat a felnőttek között Fotó: nvesz.hu
Chukwu Hannah továbbra is jól állja a sarat a felnőttek között Fotó: nvesz.hu
A tatabányai Squashberek SE  versenyzője a hölgyek mezőnyében a gyermekszülés után visszatért Kiss-Máté Csengét, a Szegedi Tisza Squash SE sportolóját előzte meg az Open Eger hétvégi, összevont ranglistaversenyén. A tornán a bronzérmet ezúttal a szintén szegedi Laskai Vanda nyakába akasztották. Farkas János, aki nem csak a tatabányai egyesületben, hanem az utánpótlás-válogatottban is edzője a nigériai édesapától származó Hannah-nak, elmondta, hogy a mostani győzelemnek már folyamatos „előszele” volt. −Hannah már 2018-ban is ott volt az európai ranglisták élén, és ezt látva már akkor megfogalmaztuk neki azt a célt, hogy előkelő helyen kell végeznie a felnőttek között is − nyilatkozta a kislány edzője. − Előnyt jelent számára, hogy már nemcsak a junior-, hanem a felnőtt mezőnyben is szerepel,  és nem csupán a nők, hanem a férfiak között, a B és a C kategóriában is indul a hazai körversenyeken. Persze az igazi siker az lenne, ha az idén Hannah nemcsak a juniorok, hanem a felnőttek között is országos bajnoki címet tudna szerezni, ami egyedülálló lenne a hazai squash történetében. Ennek a nem mindennapi célnak az eléréshez minden feltétel adott. −Nagyon kemény, háromhónapos nyári felkészülésen vagyunk túl, amely gyümölcseként az ősszel két fontos hazai körversenyen is első helyezést tudott elérni. Remek eredményei azonban elsősorban annak köszönhetőek, hogy sokkal agresszívebb és erősebb a játéka, mint a többieké. Hannah mindezen túl nemcsak testmagasságban, hanem izomzatában is már most a felnőtt női mezőny fölé  emelkedik, és ami a legfontosabb: kitűnőek a mentális adottságai. Sokakkal ellentétben nem csak edzéseken, de a versenyeken is  a maximumot tudja nyújtani. További korosztályos hírek SQUASHBAN a sportági aloldalunkon.