UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-01-07 12:43

Ketten már páholyban

A Fehérvár AV19 és az UTE együttese már biztonságban van, a felsőházban küzd a minél előkelőbb kiemelési pozíciókért a tavaszi playoffra, míg a MAC Budapest és a többi magyar csapat az alsóházban próbálja kiharcolni a még rájátszást érő helyeket.

B. V. – utanpotlassport.huMég csak az évad felénél járunk, de már két magyar csapat biztosította a helyét a rájátszásban az osztrák bázisú U20-a jégkorongbajnokságban. Az alapszakaszt követően a Fehérvár AV19 és az UTE is magabiztosan a Master Roundba, azaz a felsőházba jutott.

Az UTE juniorcsapata kitűnően kezdte az osztrák U20-as bajnokság felsőházi szakaszát Forrás: utehoki.hu
Az UTE juniorcsapata kitűnően kezdte az osztrák U20-as bajnokság felsőházi szakaszát Forrás: utehoki.hu
Erre a bravúrra készül a MAC Budapest junioralakulata is, amely az alsóház A csoportjából próbálja kivívni a playoff-részvételt. Az első lépéseket sikeresen tették meg a fővárosiak, előbb a Hokiklub Budapest csapatát múlták felül 9–1-re, majd a debrecenieket verték 5–2-re. így egyértelműen jó esélyekkel pályáznak a három, még rájátszást érő pozíció egyikére. A Master Roundban szintén jól rajtoltak a magyar együttesek: kiváltképp igaz, ez az Újpestre, amely előbb az éllovas Fehérvárt ütötte ki 6–1-re, majd a tavalyi ezüstérmes szlovén Hidria Jesenice gárdáját múlta felül, ismét hazai pályán, 5–2-re. A budapesti fiaskó után javított a Volán is: a székesfehérváriak szintén a Jesenice ellen nyertek végig kiélezett csatában, hosszabbítás után 3–2-re. Az alapszakaszból hozott pontoknak köszönhetően továbbra is a Fehérvár AV 19 gárdája a ligaelső, az UTE feljött a második helyre, míg harmadik pozíciót a szlovénok foglalják el.

OSZTRÁK U20-AS BAJNOKSÁG (EBYSL) Master Round A legfrissebb eredmények: UTE–Fehérvár AV19 6–1, Hidria Jesenice (szlovén)–Villach (osztrák) 4–2, Fehérvár AV19–Hidria Jesenice 3–2 – hosszabbítás után, Villach–Vienna Capitals (osztrák) 4–2, UTE–Hidria Jesenice 5–2 A Master Round állása: 1. Fehérvár AV19 23 pont, 2. UTE 21, 3. Hidria Jesenice (szlovén) 20, 4. Villach (osztrák) 19, 5. Vienna Capitals (osztrák) 15 Alsóház A legfrissebb eredmények: Hokiklub Budapest–MAC Budapest 1–9, MAC Budapest–Debreceni Hoki Klub 5–2, Győri ETO HC–Hokiklub Budapest 1–6 Az A csoport állása: 1. MAC Budapest 20, 2. Hokiklub Budapest 11, 3. Debreceni Hoki Klub 10, 4. Steiermark (osztrák) 6, 5. Győri ETO HC 6

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.