UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-01-07 19:07

Kezdésnek megnyugtató győzelem

Lejátszotta első mérkőzését a magyar válogatott az ausztriai Radentheinben zajló U18-as leány divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon, ahol 4-1 arányú győzelmet aratott Olaszország korosztályos válogatottja ellen.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.hu Magasra emelte a lécet az idei világbajnokság előtt Bedő Botond, a leány U18-as jégkorong-válogatott vezetőedzője, aki a vb előtt minimális célként a dobogóra kerülést fogalmazta meg együttese számára. A sikerhez vezető első lépést hétfőn tette meg a magyar csapat, amely első mérkőzésén győzelmet aratott Olaszország ellen. 

Győzelemmel kezdte vb-szereplését a lány U18-as jégkorong-válogatott Forrás: jegkorongszovetseg.hu
Győzelemmel kezdte vb-szereplését a lány U18-as jégkorong-válogatott Forrás: jegkorongszovetseg.hu

Már a 26. másodpercben gólt ért el a magyar csapat, ám Kreisz Emma korai találatát követően gyorsan egyenlítettek az olaszok, s a harmad hátralevő részében sok hibával, kiállításokkal tarkított játék folyt.

A második etap szintén gyors magyar találattal indult, és főszereplővé ismét Kreisz lépett elő: emberelőnyös, kék vonalas lövésébe Fecske Maja ért bele gólt érően. Ezt követően egy kissé visszaesett a játékunk és az ihletett formában védő Tóth Zsófia több esetben is góltól mentette meg a csapatot.

Látva a mérkőzést nem meglepő, hogy a magyar válogatott az utolsó harmadot is góllal kezdte: Seregély Mira a találkozó 43.percében csapott le egy eladott olasz korongra, és szólóját követően magabiztosan értékesítette a ziccert (3-1). A végjátékában egy emberelőnyös helyzetet sikerült gólra váltani a mieinknek: a 4-1-es végeredmény Seregély 56. percben szerzett újabb találatával alakult ki.  

A győzelmet követően Bedő Botond értékelte a meccset:

„A siker egyik titka a korán lőtt gólunk volt, pontosan az, amit a meccs előtt kértem a lányoktól. Mindamellett tökéletesen használtuk ki az emberelőnyöket is. Legbelül már a találkozó előtt éreztem, hogy győzni fogunk. Bíztam a lányokban és láttam rajtuk azt is, hogy ők is a győzelmet akarják.”

Kedden 16 órától már a komolyabb játékerőt képviselő Szlovákia következik. 

U18-AS LEÁNY DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG RADENTHEIM Magyarország–Olaszország 4-1 (1-1, 1-0, 2-0) Gólok: Seregély 2, Kreisz és Fecske, illetve Mair.

 

A keret: Kapusok: Szabó Fruzsina, Tóth Zsófia Hátvédek: Faggyas Lilla, Fecske Maja Ágnes, Gaitz Hanna Anett, Gengeliczky Dorottya, Lázár Csenge, Preisinger Dorka, Szamosfalvi Petra, Timkó Blanka Csatárok: Horváth Imola, Ivády Nina, Józsa Orsolya, Kerekes Kármen, Kreisz Emma, Puskás Noémi, Seregély Míra, Strobl Lara Katalin, Szelényi Nina, Váradi Orsolya

A program: Január 7., hétfő: Magyarország−Olaszország 4-1 Január 8., kedd: Magyarország−Szlovákia, 16.00 Január 10., csütörtök: Magyarország−Németország, 12.30 Január 12., szombat: Magyarország−Ausztria, 19.30 Január 13., vasárnap: Magyarország−Dánia, 16.00

További korosztályos hírek a JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.