UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-01-08 13:10

Átmentett csúcsforma

A nyári junior-világbajnoki siker után remekelnek a fiatalok a női elsőosztályú kézilabda-bajnokságban. A már az előző évadban meghatározó szerepet játszó utánpótláskorúak mellett olyan játékosok is akadnak, akik a mostani idényben robbantak be az NB I-ben. Közéjük tartozik a budaörsi Horváth Laura és Pásztor Noémi, a váci Kácsor Gréta és a debreceni Tóvizi Petra.

B. V. – utanpotlassport.huA decemberi válogatott szünet után sűrű programmal, sok mérkőzéssel folytatódott a felnőtt női kézilabda NB I. Tizenegy forduló után, azaz csaknem a bajnokság feléhez érve megállapítható, hogy remekül beilleszkedtek az utánpótláskorú játékosok az élvonalba. Folytatták remeklésüket például a ferencvárosi fiatalok, Háfra Noémi, Faluvégi Dorottya és Márton Gréta, de akadnak olyan játékosok is, akik először a mostani évadban villognak a „nagyok között”. Kácsor Gréta (Váci NKSE) Kácsor Grétára már az elmúlt évadban sem lehetett panasz, de 2018 őszére még egy fokozattal feljebb kapcsolt. A Váci NKSE 18 éves junior-világbajnok balátlövője kiemelkedően teljesít a bajnoki tabella ötödik helyén álló alakulatban. Fontos meccseken fontos gólokat szerez. A Siófok legyőzésekor hétszer talált a kapuba, hazai pályán pedig ötöt szór a Dunaújvárosnak, nyolcat a Mosonmagyaróvárnak. Összesen harmincnyolc találatnál jár.

Pásztor Noémi átmentette nyári formáját az NB I-re is Forrás: Moyra-Budaörs
Pásztor Noémi átmentette nyári formáját az NB I-re is Forrás: Moyra-Budaörs
Pásztor Noémi (Moyra-Budaörs) Remekül teljesít második budaörsi szezonjában a 19 éves, szintén junior-világbajnok Pásztor Noémi. A beállós kiveszi a részét a védekezésből is. Október elején három mérkőzésen tizenkilenc gólt szerzett, négyet lőtt az FTC-nek, nyolcat az Egernek, hetet pedig az MTK-nak, összesen harmincegy találatnál tart. Azaz nagyon úgy fest, hogy a junior vb-n látott formáját átmentette az NB I-re is. Horváth Laura (Moyra-Budaörs) A 19 éves junior vb-aranyérmes balátlövő nyáron a Nemzeti Kézilabda Akadémiától igazolt az élvonalbeli klubhoz, beilleszkedése gyorsan és sikeresen megtörtént. Produkált egészen kiemelkedő mérkőzéseket az egyébként kiesés elől menekülő Pest megyei csapatban. Az Alba Fehérvár otthonában kilenc, Debrecenben tíz gólt szerzett, összesen huszonhétszer köszönt be az ellenfeleknek, ebből kilencszer hétméteresből. Tóvizi Petra (DVSC-Schaeffler) Remek szezont fut a DVSC 19 éves beállósa is. Nyáron hazai pályán, a Főnix Csarnokban vb-címet ünneplő játékos ráadásul a felnőtt Európa-bajnokságon is letette a névjegyét. Mészáros Rea cseréjeként többször jó teljesítménnyel segítette a végül hetedik helyen záró csapatot. Az NB I-ben a szezon eleje óta kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, ezt jelzi az is, hogy eddigi tizenegy mérkőzéséből kilencen a kapuba talált, a bajnokság feléhez érve összesen huszonöt gólnál tart.

 További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.