UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-01-08 15:01

Új tagja lesz a kvartettnek

A pénteken kezdődő felnőtt rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon sérülése miatt nem lehet tagja a női váltónak Sziliczei-Német Rebeka, helyére az utánpótlás-korosztályból kiválasztott két fiatal, Túri Anna és Somogyi Barbara is esélyes.

K. Gy. – utanpotlassport.hu Sziliczei-Német még a decemberi világkupán, Almatiban, 1500 méteres versenye közben szenvedett súlyos bokasérülést. Helyére új embert kellett keresni, hogy a váltó startvonalhoz állhasson 3000 méteren a hollandiai Eb-n.

A női rövid pályás gyorskorcsolya váltó új, korosztályos taggal bővül az Eb-re Forrás:hvg.hu
A női rövid pályás gyorskorcsolya váltó új, korosztályos taggal bővül az Eb-re Forrás:hvg.hu
A negyedik tag a tizenhét éves Túri Anna és a tizenhat esztendős Somogyi Barbara duójából fog kikerülni az Európa-bajnokságot megelőző napon, attól függően, hogy ki lesz majd jobb formában. „Nagyon komoly feladat áll előttünk, amely hatalmas megtiszteltetés is egyben. Most nem korosztályos szereplésre készülünk, ez lesz az eddigi legnagyobb versenyünk – mondta Somogyi Barbara. – Jó fél éve már, hogy a válogatott csapattal készülünk. Az idősebbek önzetlenül segítik a munkánkat, sok tanáccsal látnak el minket, míg az edzők leginkább a hidegvért és a koncentrációt követelik meg.”
Baloldalt Túri Anna, jobb szélen pedig Somogyi Barbara a Pannonia Open után, korosztályos csapattársaikkal Forrás: moksz.hu
Baloldalt Túri Anna, jobb szélen pedig Somogyi Barbara a Pannonia Open után, korosztályos csapattársaikkal Forrás: moksz.hu
Somogyi kiemelte: a legfontosabb, hogy a Jászapáti Petra – Bácskai Sára Luca – Knoch Marta trió a minőség érdekében a legjobb taggal bővülhessen. „Ez az elsődleges, így Annával nincs köztünk rivalizálás. Örülni fogunk egymás sikerének.” Az már biztos, hogy a két fiatal jó időszakot tudhat maga mögött. A múlt heti budapesti Pannonia-kupát követően ugyanis a rövid pályás gyorskorcsolyázók utánpótlás-válogatottjának vezetőedzője, Szabó Krisztián kihirdette a junior vb-n jégre lépők névsorát: a két fiatal lány is a csapat tagja lesz január végén Montrealban. Előtte azonban jöhet egy Euróba-bajnokság, a felnőttek között.   További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.