UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-01-08 20:09

Vereség a második napon

Az Ausztriában zajló U18-as leány divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokság második játéknapján a magyar válogatott 3-2 arányban alulmaradt Szlovákia legjobbjaival szemben. Ezzel a vereséggel csapatunk a csoportban a harmadik helyre esett vissza.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.hu  Kitűnően kezdte szereplését a magyar leány válogatott az U18-as leány divízió I/A csoportos jégkorong-vb-n: a torna első játéknapján együttesünk Olaszországot múlta felül 4-1 arányban. A folytatás azonban már nem alakult ilyen kedvezően, hiszen a második játéknapon az olaszoknál erősebb játékerőt képviselő szlovák korosztályos válogatott 3-2 arányú győzelmet aratott a mieink felett.

Ezúttal vereség jutott az U18-as leánycsapatunknak Forrás: jegkorongblog.hu
Ezúttal vereség jutott az U18-as leánycsapatunknak Forrás: jegkorongblog.hu
Pedig milyen jól kezdődött ez a mérkőzés is! Seregély Mira már a mérkőzés 46. másodpercében vezetéshez juttatta együttesünket, miután szemfüles módon lecsapott egy kipattanó korongra (1-0). Az első harmadban ezt követően két kiállítást is kapott a csapatunk, de mindkét emberhátrányt sikerült jól kivédekezni.   A második harmad elején tovább növelte előnyét a magyar válogatott, ezúttal Horváth Imola volt eredményes (2-0). Gólunkon kívül a középső felvonást mindkét fél részéről két-két kimaradt emberelőnyös helyzet tarkította. 2-0-ás vezetése birtokában nyugodtan várta a záró harmadot Bedő Botond együttese. Az utolsó felvonásban azonban masszív szlovák mezőnyfölény alakult ki, ami sajnos gólokban is megmutatkozott: a 49. percben előbb Matejková szépített (2-1), majd három percre rá Vargová gólja már az egyenlítést jelentette a szlovák együttes számára (2-2). Már csak nyolc perc volt hátra a találkozóból, amikor Bedő Botond vezetőedző időkérésre szánta el magát azzal a céllal, hogy felrázza a lányokat. A maradék játékidőben azonban a szlovák csapatnak jött ki jobban a lépés, és egy emberelőnyt kihasználva Kubeková beállította a végeredményt, amivel északi szomszédunk megnyerte az összecsapást (2-3). Bedő Botond a vereség okait boncolgatva az alábbit nyilatkozta:Az utolsó tíz percben elképesztő nyomás alá helyezett minket az ellenfél, amit mi sajnálatos módon nem tudtunk kezelni. Ráadásul a sok kiállítás mind fizikálisan, mind mentálisan nagyon sokat kivett a csapatból. Készülünk tovább, csütörtökön jön a németek elleni mérkőzés.” A szerdai szünnapot követően csütörtökön 12:30-tól Németország vár lányainkra.

U18-AS LEÁNY DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG Radentheim (Ausztria) Magyarország–Szlovákia 2-3 (1-0, 1-0, 0-3) Gólok: Seregély, Horváth, illetve Matejková, Vargová, Kubeková.

A keret: Kapusok: Szabó Fruzsina, Tóth Zsófia Hátvédek: Faggyas Lilla, Fecske Maja Ágnes, Gaitz Hanna Anett, Gengeliczky Dorottya, Lázár Csenge, Preisinger Dorka, Szamosfalvi Petra, Timkó Blanka Csatárok: Horváth Imola, Ivády Nina, Józsa Orsolya, Kerekes Kármen, Kreisz Emma, Puskás Noémi, Seregély Míra, Strobl Lara Katalin, Szelényi Nina, Váradi Orsolya

A program: Január 7., hétfő: Magyarország−Olaszország 4-1 Január 8., kedd: Magyarország−Szlovákia 2-3 Január 10., csütörtök: Magyarország−Németország, 12.30 Január 12., szombat: Magyarország−Ausztria, 19.30 Január 13., vasárnap: Magyarország−Dánia, 16.00

További korosztályos hírek a JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.