UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-01-09 18:41

Európa és Afrika férfi utánpótlásának legjava Pécsett

Pécs ad otthont a legrangosabb nemzetközi utánpótlás-versenysorozat következő fordulójának. Az U20-as férfi korosztály legjobb utánpótlásműhelyeinek csapatai lépnek pályára a Nemzeti Kosárlabda Akadémián a European Youth Basketball League keretében január 10-13. között.

UP-info A pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia ad otthont január 10-13. között az European Youth Basketball League, a legrangosabb nemzetközi utánpótlás-versenysorozat U20-as korosztályú tornájának. Francia, spanyol, cseh, észt, svéd, angol  csapatok, a Rátgéber Akadémia és az Alba Fehérvár, valamint egy különleges együttes, az afrikai kontinens legígéretesebb játékosait képző NBA Academy Africa érkezik Pécsre, utóbbi csapat soraiban alig találni két méter alatti játékost.

Székesfehérvár után Pécsre látogatnak az U20-as korosztály legjobbjai; mindent meg fog tenni a jó szereplésért a házigazda Rátgéber Akadémia együttese Forrás: Rátgéber Akadémia
Székesfehérvár után Pécsre látogatnak az U20-as korosztály legjobbjai; mindent meg fog tenni a jó szereplésért a házigazda Rátgéber Akadémia együttese Forrás: Rátgéber Akadémia
Az első, székesfehérvári fordulót a Rátgéber Akadémia két győzelemmel és két vereséggel zárta, a nemzetközi tornán végig kiváló teljesítményt nyújtó Scherer Bálintot pedig beválasztották az All Star csapatba. „Nagy öröm Akadémiánk számára, hogy Európa és Afrika legjobb utánpótlás-műhelyeit fogadhatjuk új létesítményünkben, és ezekkel a komoly játékerőt képviselő csapatokkal mérheti össze játéktudását U20-as és fiatalabb, juniorkorosztályú fiúkból álló csapatunk. Versenyeztetési filozófiánk alappillére, hogy minél korábban ki kell lépni a játékosokkal nemzetközi színtérre, az ilyen játéktapasztalat ugyanis pótolhatatlan, enélkül nem lehet minőségi játékosképzésről beszélni. Szakmai szempontból nagyon hasznos, a közönség számára pedig látványos nemzetközi mérkőzésekre számítok a tornán, melyre mindenkit szeretettel várunk” – nyilatkozta Rátgéber László, a Rátgéber Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója. További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.