UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-01-09 19:07

Sikeres évkezdés

Végig vezetve, magabiztos játékkal múlta felül az élvonalbeli kézilabda-bajnokság élcsoportjához tartozó Csurgói KK csapatát a férfi juniorválogatott. Gyurka János együttese a félidei hétgólos előny után 35–31-re múlta felül a Somogy megyei riválist.

B. V. – utanpotlassport.huErős riválissal, a férfi NB I ötödik helyén álló Csurgói KK gárdájával találkozott az esztendő első mérkőzésén a junior kézilabda-válogatott. Gyurka János világbajnokságra készülő csapata – a felnőtt-világbajnokságra készülő Máthé Dominik és Szita Zoltán távollétében – az elmúlt napokban Balatonbogláron edzőtáborozott, a közösen töltött időszakot pedig újabb élvonalbeli megméretéssel koronázta meg, miután a múlt év végén legyőzte a kiesés elől menekülő Mezőkövesdet.

Schäffer Zsolt az egyik vezére volt a juniorválogatottnak a Csurgó elleni felkészülési mérkőzésen Forrás: MKSZ
Schäffer Zsolt az egyik vezére volt a juniorválogatottnak a Csurgó elleni felkészülési mérkőzésen Forrás: MKSZ
Jól kezdték a fiatalok ezt a találkozót is, a beállós ifj. Rosta Miklós találatával indult meg a gólgyártás, amely egyfajta lavinát indított el. A válogatott ugyanis már az első harminc percben huszonhárom gólig jutott, ennek megfelelően magabiztos, hétgólos előnyre tett szert a szünetre. Több kiemelkedő teljesítmény is akadt a mezőnyben, sőt még a kapus Győri Kristóf is betalált (23–16). A folytatásban sem forgott különösebb veszélyben a megszerzett előny. Igaz, többször három gólra is feljött a vendégcsapat, de erre rendre volt válaszuk Schäffer Zsoltéknak, így bár a második félidőt elvesztette, a mérkőzést magabiztosan megnyerte a juniorgárda, s ezzel folytatta remek sorozatát az NB I-es együttesekkel szemben.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BALATONBOGLÁR Férfi juniorválogatott–Csurgói KK 35–31 (23–16) Férfi juniorválogatott: Deményi, Győri 1 (kapusok), Bálint 2, Csomor, Éles B. 4, Gábor 4, Kecskeméti 5, Kerkovits 3, Papp B. 1, Rosta 6, Rozner 2, Schäffer 5, Spekhardt 1, Ubornyák 1, Vajda, Varga M. Szövetségi edző: Gyurka János

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.