UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-01-10 08:27

Nagy utazás

A magyar válogatott legfiatalabb tagja lesz a német-dán közös rendezésű felnőtt kézilabda-világbajnokságon a Balatonfüredi KSE 19 éves játékosa, Máthé Dominik. Az ígéretes jobbátlövő élete eseményére készül, és ha valóban megkapja lehetőséget, élni szeretne vele.

B. V./UP-infoNagyot fordult a világ fél év alatt a Balatonfüredi KSE 19 éves kézilabdázójával, Máthé Dominikkel. Az egyik legnagyobb ígéretnek tartott jobbátlövő a nyáron kis híján a szlovénia U20-as Európa-bajnokság gólkirálya lett, aztán kiharcolta magának a kezdőpozíciót az NB I-ben jelenleg negyedik helyen álló, és az EHF-kupában is talpon lévő Balatonfüredben. A télen pedig a Csoknyai István, Vladan Matics vezette felnőttválogatottba is meghívót kapott.

Máthé Dominik a dánok elleni edzőmeccsen megszerezte az első gólját a felnőttválogatottban, a vb-n újra betalálna Forrás: MKSZ
Máthé Dominik a dánok elleni edzőmeccsen megszerezte az első gólját a felnőttválogatottban, a vb-n újra betalálna Forrás: MKSZ
  Kiemelkedő teljesítményének, és rengeteg fontos góljának köszönhetően az utazó vb-keretbe is bekerült, ezzel a tizenkilenc fős keret legfiatalabb tagja lett, és a 20 esztendős balatonfüredi csapattárson, Szita Zoltánon kívül a gárda egyetlen utánpótláskorú játékosa. A dánok elleni első, január 3-i felkészülési mérkőzésen első találatát is megszerezte a felnőttcsapat címeres mezében.  „Felemelő érzés volt az első válogatott szereplésem, még inkább az, hogy egyszer én is betaláltam a dánok hálójába nyilatkozta Máthé az SzPress Hírszolgálatnak. Tízéves kézilabdás múlttal a hátam mögött életem utazására készülök, ami remélhetőleg sokáig emlékezetes marad. Az őszi bajnoki mérkőzéseken hatvanhárom gólt dobtam, ilyen termésre a legkevésbé sem számítottam, és jól sikerültek az EHF- és Ligakupa-összecsapások is. Tizenhét éves múltam, amikor először játszhattam a felnőtt klubcsapatunkban, és most elképesztőnek tartom, hogy a világbajnokságon szereplő együttesünkben a bemutatáskor egy sorban állhatok majd Nagy Lacival, akit még fiatalon választottam a példaképemnek.” Természetesen a korosztályos válogatottal szemben a „nagyok” között még nem vár vezérszerep a nyíregyházi születésű kézilabdázóra. „Ha a szövetségi kapitányok bármelyik világbajnoki összecsapáson a pályára küldenek, góllal, vagy inkább gólokkal szeretném megmutatni, hogy tényleg itt a helyem a magyar válogatottban. Nem én vagyok a hangadó, ezért újoncként csendesen csak annyit mondanék, hogy ez a válogatott esélyes a kitűzött céljainak sikeres megvalósítására.”

 További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.