- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Nemzetközi verseny Pécsett

K. Gy. – utanpotlassport.hu [1] „Hatalmas tapasztalatszerzési lehetőség ez a fiatalok számára. A verseny célja az, hogy a gyerekek fejlődhessenek, taktikailag és technikailag új dolgokat sajátíthassanak el, illetve megismerkedhetnek más nemzetiségű sportolókkal is, ami különösen fontos ebben az életkorban” – mondta Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke.

A hétvégén a fiatal tollaslabdázóké a főszerep Pécsett Forrás: badminton.hu [2]

A hétvégén a fiatal tollaslabdázóké a főszerep Pécsett  •  Forrás: badminton.hu

A 2011 óta megrendezett esemény évente kétszer szerepel a versenynaptárban: januárban az U13-as fiataloké a főszerep, míg az U15-ös korosztály novemberben szerepelhet hasonló megmérettetésen.

„Szép eredményeket ért el az elmúlt időszakban az U17-es és U19-es tagozat is. Természetesen a kisebbeknél is számít a versenyzés, ezért rendezünk a mostanihoz hasonló eseményeket. Náluk viszont még az a fontos, hogy elsajátítsák azokat a technikai mozdulatokat és lábmunkát, amely a későbbiekben a jó eredmények eléréséhez elengedhetetlen lesz majd” – tette hozzá Gregor McVean, a magyar ifjúsági válogatott skót származású szövetségi kapitánya.

A verseny helyszíne most is a pécsi Multi Alarm csarnoka lesz, a gyerekek kimagasló körülmények között mérethetik meg magukat. „A lebonyolítás miatt is érdekes lesz a hétvégi program, ugyanis nem bírók vezényelnek majd. Úgynevezett PDA-kontrollerek rögzítik az eredményeket, akik maguk is fiatalok. Nem lesznek vesztesek, mindenki kap díjat a vasárnapi zárónapon” – folytatta Csorba József, aki hozzátette: az országok között összjáték alapján hirdetnek majd győztest, és a legjobbnak ítélt tollaslabdázót is külön díjazzák majd.

Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke Forrás: sport-media.hu [3]

Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke  •  Forrás: sport-media.hu

 

„Három fiú- és három lány egyéni, illetve egy-egy fiú és lány páros, valamint egy vegyes-páros mérkőzés alapján tevődnek majd össze a pontok. Biztos vagyok benne, hogy a mieink szeretnék a legjobbat nyújtani a mintegy 200-250 fős szurkolótábor előtt. Csapatunk fiataljait az ország különböző pontjairól, előzetes edzőtábori felkészülés során válogattuk ki, a legfontosabb az lesz, hogy a gyerekek élvezzék a játékot.

 

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN [4] a sportági aloldalunkon.