UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-01-11 17:31

Kis hercegek

A tragikus bajnoki szereplés mellett sérülések is sújtják az AS Monaco együttesét, amely jelenleg kieső helyen áll a francia élvonalban. A csapat vezetőedzője, Thierry Henry számtalan fiatal játékosnak adja meg a bizalmat − szerdán a Rennes elleni Ligakupa-mérkőzésen 22,6 éves átlag életkorú kezdőcsapat futott ki a II. Lajos Stadion gyepére. Az már csak hab a tortán, hogy a továbbjutást eldöntő büntetőpárbajban a hercegségbeliek 20 esztendős kapusa, Loic Badiashile értékesítette az utolsó tizenegyest.

Leiner Soma - utanpotlassport.huŐsszel még a Bajnokok Ligájában szerepelt az AS Monaco, ám a hercegségbeliek immáron a francia élvonalban maradásért küzdenek. Az októberben kinevezett vezetőedző, Thierry Henry egyelőre nem tudta megfordítani a csapat mélyrepülését, ugyanakkor tegyük hozzá, hogy kulcsjátékosok sorát kénytelen nélkülözni.

Loic Badiashile volt a Monaco hőse Fotó: AS Monaco/Twitter
Loic Badiashile volt a Monaco hőse Fotó: AS Monaco/Twitter
Jelenleg ugyanis 13 játékos, köztük Nacer Chadli, Radamel Falcao, vagy éppen a védelem oszlopának számító Djibril Sidibé bajlódik sérüléssel. A nehéz helyzetben Henry bátran nyúl a fiatalokhoz, a hétközi Rennes elleni Ligakupa-találkozón 22,6 éves átlag életkorú kezdőcsapatot küldött a pályára. Az együttes legfiatalabb játékosa a 17 esztendős középhátvéd, Benoit Badiashile volt. A mérkőzés hőse címet mégis bátyja, Loic Badishile nyerte el. A 20 éves kapus az 1−1-re végződött 90 percet követően előbb három tizenegyest hárított, majd az utolsót ő maga értékesítette, ezzel az elődöntőbe lőtte csapatát. A sikerélményre nagy szüksége volt az élvonal 19. helyen szerénykedő együttesnek, amelyre küzdelmes tavasz vár, ám a lélektanilag is fontos siker megfordíthatja a csapat szerecséjét. További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.