- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Jó formában

M. Sz. utanpotlassport.hu [1] A január első hétvégéjén rendezett százhalombattai versenyen már a 10 méteres számok márciusi, eszéki Európa-bajnokságára készültek sportlövőink. A kontinensviadalon a felnőttek mellett juniorkorosztály is összeméri tudását, így Sidi Péterék mellett az utánpótláskorúaknak is fontos volt, hogy a legjobbjukat nyújtsák, mivel ez volt az első válogatóverseny a horvátországi megméretésre.

Jól kezdte az új évet Iszprávnik Péter Forrás: Facebook [2]

Jól kezdte az új évet Iszprávnik Péter  •  Forrás: Facebook

A junior légpisztolyos fiúk versenyében mondhatni egyeduralomra tört a 18 éves Iszprávnik Péter, aki a 2018-as országos bajnokságon korosztályában az első helyen végzett.

Az UTE fiatalja ‒ elmondása szerint ‒ korábban rengeteg sportágat kipróbált, de a sportlövészet ragadta magával igazán. Azt sem tagadja: azért tette le voksát a pisztoly mellett, mert a puskások sokkal kisebb korban elkezdenek már lőni, így hátrányban lett volna saját kortársaihoz képest.

Péter Százhalombattán magasan kiemelkedett a mezőnyből az 565 lőtt körrel, hiszen a második helyen végzett Tamási Péter 561-et, a harmadik Nagy Bálint pedig 560-at lőtt.

„Nagyon örülök a megnyert kupának, de ezen a versenyen nem ez volt az elsődleges cél” ‒mondja a fiatal sportlövő. ‒  „Ez volt az első válogató az Eb-re, és boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült. Önbizalommal telve vághatok neki a következőnek.”

Az UTE kiválósága arról is szót ejt: hogyan sikerült ilyen jó formába hoznia magát az ünnepek után?

„Nem volt probléma, már a verseny előtt éreztem, hogy jó formában vagyok. Közben persze adódtak kisebb gondok, amiket valamennyire sikerült kiküszöbölnöm” ‒ válaszolja meg a kérdést Péter, majd azt is elárulja, mi okozott számára nehézséget. ‒ „Nekem elsősorban a fényviszonyokkal volt problémám, mert a lámpa nem volt felkapcsolva, amikor elkezdtem lőni. Másrészt a padlóval, amely állandóan recsegett a lábam alatt a lőállásban.”

Ami pedig a célokat illeti: maximális erőbedobással szeretne felkészülni az Európa-bajnokságra, ahol egyébként a döntőre is esélyesnek tartja magát. Valószínűleg senki nem bánná, ha mindez így alakulna…

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN [3] a sportági aloldalunkon.