UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-01-12 21:04

Nagy pillanatok világszerte

Arany, ezüst és bronz is jutott utánpótláskorú vívóinknak a péntek-szombati nemzetközi versenyeken – nem egy magyar fiatal pedig a felnőttek között remekelt. A legnagyobb bravúr alighanem Nagy Dávidé: a Vasas párbajtőrözője a németországi világkupa-versenyen egyéniben nyolcadik, a felnőttválogatott tagjaként pedig második lett.

K. T. I. - utanpotlassport.hu Sűrű hétvége kellős közepén járnak a magyar vívók. Pénteken idehaza a kadétkorú kardozók Magyar–kupa-viadalának harmadik fordulójával indult a versenyek sora. Mind a fiúknál, mind a leányoknál Vasas-siker született. Szántó Zoltán Horváth Gergőt győzte le a fináléban egyetlen tussal 15:14-re, míg Báthory Kata Keszei Kirával szemben bizonyult jobbnak (15:10). A nemzetközi porondon sem ment rosszul a Vasas-vívóknak. A másodéves junior párbajtőröző, Nagy Dávid eddigi legjobb eredményét elérve a felnőttek között lett nyolcadik a heidenheimi világkupa-állomáson. A decemberben magyar bajnokságot is nyert Nagy szombaton a válogatott tagjaként egy ezüstéremmel „fejelte meg” amúgy is bravúros eredményét.

A kadét tőrözők elképesztő diadalt arattak Forrás: hunfencing.hu
A kadét tőrözők elképesztő diadalt arattak Forrás: hunfencing.hu
S ha már csapat! Nem mindennapi bravúrt hajtott végre kadét tőrválogatottunk, amely nagyszerű menetelés végén az Egyesült Államok válogatottját 21(!) tussal verve, 45:24-es sikert ért el a pozsonyi európai körverseny csapatversenyében. A Horváth Soma, Makk Domonkos, Mihályi Andor, Szemes Gergő összetételű kvartett a legszorosabb párharcát a hollandokkal vívta, a negyeddöntőben „csak” 45:35-re győzött. Kubában Muhari Eszter parádézott a fiatalok közül. A még mindig csak kadétkorú, ám december óta már felnőtt magyar bajnok párbajtőröző ezúttal a profik között remekelt, és  Kun Anna, valamint Szabó Réka társaságában harmadik magyarként felverekedte magát a főtáblára a havannai világkupa-állomáson. Szombaton Poznanban a leány tőrözők is remekeltek: a legjobb nyolc közé három magyar ifjú is bejutott, közülük Czékmán Luca eddigi karrierje legfényesebb sikerét elérve a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kalocsai Luca hatodik, a magyar ranglistát vezető Nekifor Erika hetedik lett a viadalon. A női kardozók felnőtt Magyar–kupa-viadalon vehettek részt idehaza, amely egyben az európai U23-as körverseny része is volt. Itt a junior Nagy Valentina második, a még csak kadétkorú Szűcs Luca harmadik helyen zárt. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.