UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-01-12 22:38

Taktikus győzelem

Negyedik mérkőzésén van túl a magyar leányválogatott az U18-as divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon, amelyen ezúttal két vesztes találkozót követően egy góllal múlta felül a házigazda Ausztriát.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.hu A szombati esti, Ausztria elleni találkozó előtt már világossá vált, hogy csapatunknak már nem maradt esélye a feljutásra, de a második vagy a harmadik hely megszerzése még mindig lehetséges. Ehhez azonban nyerni kellett a hátralévő két összecsapáson. Bedő Botond vezetőedző a csütörtöki vesztes mérkőzést követően magabiztosan jelentette ki, hogy céljaik elérése érdekében a házigazda osztrákok és a vb-újonc dánok ellen már újra győztesen hagyja el a jeget a magyar csapat. Optimizmusát elsősorban a gárda legutóbbi, Németország ellen nyújtott meggyőző teljesítményére alapozta a szakember.

Boldogan énekelték lányaink a himnuszt a mérkőzés végén Forrás: jegkorongblog.hu
Boldogan énekelték lányaink a himnuszt a mérkőzés végén Forrás: jegkorongblog.hu
Sajnos a mérkőzés eleje nem igazolta a derűlátást, hiszen az osztrák együttes Geifes Leoni révén hamar vezetést szerzett (0-1). Ezt követően sokáig küzdöttünk az egyenlítésért, de egyik helyzetünket sem sikerült értékesítenünk. A kitartó próbálkozás azonban a harmad végére meghozta gyümölcsét, és a lefújás előtt bő egy perccel Horváth Imola lőtt az osztrák kapuba (1-1). Az első játékrész végén szerzett gólunk nagyon jót tett a csapatnak, hiszen a második harmad elején újabb magyar találatnak örülhettünk: ezúttal válogatottunk házi gólkirálya, Seregély Mira volt eredményes (2-1). A középső játékrészben még egy-egy kiállítás borzolta a kedélyeket mindkét oldalon, de a kapuk nem forogtak igazán veszélyben. Együttesünk magabiztosan tartotta a korongot, és ezzel sikerült megőriznie a harmad végéig egygólos előnyét. Az utolsó felvonásra is ugyanazzal az elszántsággal jött ki csapatunk a jégre, mint amit az első két harmadban láthattunk tőlük. A határozottság néha túlzott keménységbe is torkollott: előbb Kreisz Emmát, majd Fecske Maját küldték ki a büntetőpadra a játékvezetők. A házigazdák mindent egy lapra tettek fel, és az utolsó két percben három alkalommal is lehozták kapusukat, hogy ezzel mezőnyfölényt teremtsenek. Ezek a próbálkozások azonban nem jártak sikerrel, és lányaink – két vesztes mérkőzést követően – újra győzni tudtak a vb-n, amivel megmaradt az esély a dobogó második fokára. Amennyiben a zárónapon a németek megszerzik a három pontot a szlovákok ellen, mi pedig rendes játékidőben megverjük a dánokat, akár az ezüstérmet is megszerezhetjük.

U18-AS LEÁNY DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG Radentheim (Ausztria) Magyarország–Ausztria  2-1 (1-1, 1-0, 0-0) Gólok: Horváth, Seregély ill. Leoni A keret: Kapusok: Szabó Fruzsina, Tóth Zsófia Hátvédek: Faggyas Lilla, Fecske Maja Ágnes, Gaitz Hanna Anett, Gengeliczky Dorottya, Lázár Csenge, Preisinger Dorka, Szamosfalvi Petra, Timkó Blanka Csatárok: Horváth Imola, Ivády Nina, Józsa Orsolya, Kerekes Kármen, Kreisz Emma, Puskás Noémi, Seregély Míra, Strobl Lara Katalin, Szelényi Nina, Váradi Orsolya

A program: Január 7., hétfő: Magyarország−Olaszország 4-1 Január 8., kedd: Magyarország−Szlovákia 2-3 Január 10., csütörtök: Magyarország−Németország, 2-3 Január 12., szombat: Magyarország−Ausztria 2-1 Január 13., vasárnap: Magyarország−Dánia, 16.00

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.