UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2019-01-13 17:25

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem

Vegyesen szerepeltek szombaton a röplabda ifjúsági válogatottjaink az aktuálisan zajló Európa-bajnoki selejtezőkön. Az U17-es magyar fiúcsapat 3:2 arányban verte Horvátországot, míg az U16-os leányok 1:3-ra kaptak ki a szlovénoktól.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.hu A Mariborban rendezett Eb-selejtező mérkőzésen a fiúk nagy küzdelemben, 3:2 arányban verték Horvátországot úgy, hogy déli szomszédaink már 2:0 arányban vezettek. A harmadik szett végére azonban összekapták magukat legjobbjaink, és hozni tudták a harmadik szettet. Ettől kezdve nem volt visszaút, és a magyar fiúk magabiztos játékkal megnyerték a mérkőzést, s így tovább is jutottak az Eb-selejtezők második körébe a legjobb hat csapat közé. Kelemen István szövetségi edző elismerte, hogy nagyon álmosan kezdték a mérkőzést, de az együttes tartásának és lelkesedésének köszönhetően végül győztesen jöhettek le a pályáról.

Sikeres Eb-selejtezőn van túl az U17-es fiúcsapat
Sikeres Eb-selejtezőn van túl az U17-es fiúcsapat
Sajnos nem szepeltek ilyen jól lányaink a púchovi Eb-selejtezőn, amelyen az elődöntőben szenvedtek sima vereséget Szlovéniától, így vasárnap 15:00 órától Csehországgal játszhatnak a harmadik helyért. Halász Márta szövetségi edző a vereség ellenére dicsérte csapatát, amely végig elszántan és masszívan játszott. Ugyanakkor azt is elismerte, hogy tanítványai a találkozó elején túlságosan is tisztelték ellenfelüket, így az első két vesztes szettet követően már nem tudták megfordítani a mérkőzést.    

Fiú U17-es Eb-selejtező, Maribor (Szlovénia) Magyarország – Horvátország 3:2 (–16, –23, 24, 17, 11) Magyarország: Nagy D. 8, Quintz 19, Kecskeméti 12, Fenyvesi 18, Kiss B. 5, Tamási. Csere: Sümegi, Szentesi (liberók), Szabó K. 2, Tóth K. 1, Dulcz. Szövetségi edző: Kelemen István

Leány U16-os Eb-selejtező, Púchov (Szlovákia): Magyarország – Szlovénia 1:3 (–9, –17, 20, –17) Magyarország: Märcz 1, Radnai 12, Rieder 6, Sinka 7, Olcsváry 6, Regős 7. Csere: Stankovics, Tátrai (liberók), Budai, Flach. Szövetségi edző: Halász Márta

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.