UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-01-13 10:42

Bizonyításra készen

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

B. V./UP-infoNovemberben megsérült, és azóta sem lépett pályára a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Az NB I-ben ebben az idényben eddig nem nagyon kapott lehetőséget, többnyire a bakonyiak NB I/B-s gárdájában szerepelt, hét mérkőzésen harminchárom gólt szerzett a másodvonalban.

A kölcsönbe került Borzas Uros a tavasszal Tatabányán bizonyítana Forrás: Telekom Veszprém
A kölcsönbe került Borzas Uros a tavasszal Tatabányán bizonyítana Forrás: Telekom Veszprém
De a világklasszis első csapatba egyelőre nem tudta beverekedni magát, így a napokban bejelentették, a bajnokságban jelenleg harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya együttesében folytatja kölcsönben, és az évad végéig Vladan Matics társulatát erősíti. Borzas állítólag a nemrégiben a felnőttválogatott egyik szövetségi kapitányának kinevezett 48 esztendős tréner külön kérésére érkezett az idén egyébként már többek között a Veszprémet is legyőző alakulathoz. „Óriási megtiszteltetés számomra, hogy ilyen jó csapat hívott”nyilatkozta nem sokkal az átigazolást követően a korosztályos válogatott, zentai születésű játékos. – „Remélem, hamarosan bizonyíthatok a bajnokságban és az EHF-kupában egyaránt. Tatabányán nagyok az elvárások, de ez érthető, hiszen itt egyetlen gárda sem mehet biztosra.” A korábban a Nemzeti Kézilabda Akadémián is megfordult átlövőnek valószínűleg új állomáshelyén sem lesz teljesen idegen a terep, miután válogatott csapattársai közül ifj. Rosta Miklós, Schäffer Zsolt, Deményi Xavér és Rozner Kevin is az együttest erősíti. „Szeretnék gyorsan beilleszkedni a közösségbe, és minél jobb játékkal meghálálni a klub megelőlegezett bizalmát. Na meg a szurkolókat is meg akarom győzni, hogy nem véletlenül kerültem ide.”

 További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.