UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-01-13 19:28

Bronzérmet ért az újabb győzelem

Lejátszotta utolsó mérkőzését a magyar leányválogatott az U18-as divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon, amelyen magabiztos, 3−1-es győzelmet aratott Dánia ellen, így a torna harmadik helyén végzett.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.hu Vasárnap a kora délutáni mérkőzésen Szlovákia 5−1-re legyőzte Németországot, és ezzel bizonyossá vált, hogy a dobogó második fokára már nem érhetünk oda. Ugyanakkor maradt tétje a dánok elleni találkozónak, hiszen a bronzérem megszerzéséhez „csupán” az újonc dánokat kellett rendes játékidőben megvernünk. Bedő Botond vezetőedző az újabb esetleges siker zálogát az osztrákok ellen is mutatott taktikus és higgadt játékban látta.

Győzelemmel zárták lányaink az U18-as vb-t Forrás: Eishockey.org/facebook
Győzelemmel zárták lányaink az U18-as vb-t Forrás: Eishockey.org/facebook
Az első harmadban inkább a mezőnyben folyt a játék, a kapuk kevésbé forogtak veszélyben. Szerencsére a magyar csapat gondoskodott róla, hogy a két együttes ne gól nélkül vonuljon a szünetre: Szamosfalvi Petra szűk egy perccel a lefújás előtt szerzett előnyt a mieinknek (1−0). Úgy tűnik, a második harmadra nagyon jól bemelegedtek a magyar lányok, hiszen fél perc sem telt el, amikor Horváth Imola kettőre növelte előnyünket (2−0). Kezdtek felpörögni az események, és másfél perccel a magyar találatot követően Sofie Dahl szépített (2−1). A góltól vérszemet kaptak a dánok, de nagyon masszívan tartottuk magunkat. Sőt négy perccel a dán találatot követően házi gólkirályunk, Seregély Mira értékesítette Kreisz Emma átadását (3−1). A játékrész hátralévő perceiben már csak egy-egy kiállítást könyvelhettünk el mindkét oldalon. Az utolsó felvonásra is nagyon magabiztosan jöttek ki lányaink, akik taktikusan játszva jól őrizték vezetésüket, és ezzel a fontos győzelemmel bronzérmet szereztek. Bedő Botond vezetőedző szerint elsősorban a csapategységben sikerült felülmúlniuk az ellenfelet. Lányaink a vasárnap esti díjkiosztót követően hétfőn térnek haza Budapestre.

U18-AS LEÁNY DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG Radentheim (Ausztria) Magyarország–Dánia  3−1 (1−0, 2−1, 0−0) Gólok: Szamosfalvi, Horváth, Seregély ill. Dahl A keret: Kapusok: Szabó Fruzsina, Tóth Zsófia Hátvédek: Faggyas Lilla, Fecske Maja Ágnes, Gaitz Hanna Anett, Gengeliczky Dorottya, Lázár Csenge, Preisinger Dorka, Szamosfalvi Petra, Timkó Blanka Csatárok: Horváth Imola, Ivády Nina, Józsa Orsolya, Kerekes Kármen, Kreisz Emma, Puskás Noémi, Seregély Míra, Strobl Lara Katalin, Szelényi Nina, Váradi Orsolya

A program: Január 7., hétfő: Magyarország−Olaszország 4−1 Január 8., kedd: Magyarország−Szlovákia 2−3 Január 10., csütörtök: Magyarország−Németország 2−3 Január 12., szombat: Magyarország−Ausztria 2−1 Január 13., vasárnap: Magyarország−Dánia 3−1

További korosztályos hírek a JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.