UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-01-13 14:33

Makulátlan második az Alba

Lezajlott az U20-as EYBL-torna pécsi állomásának utolsó napja is, amely részint örömöt, részint csalódást hozott a hazai kosárlabdasport kedvelőinek. Az Alba Fehérvár együttese ugyanis megnyerte negyedik mérkőzését is, így makulátlan mutatóval zárt, míg a Rátgéber Akadémia gárdája ismét veszített, így a pécsiek egyetlen sikert tudnak felmutatni csupán a hazai közönség előtt.

M. Sz. utanpotlassport.hu Az U20-as EYBL-torna pécsi állomásának negyedik, egyben utolsó napján az eddig veretlen Alba Fehérvár az Independents Basketball France együttese ellen lépett pályára, míg a Rátgéber Akadémia kosárlabdázói a székesfehérváriak által pénteken 92‒57-re legyőzött svéd Djurgarden Basket csapatával mérkőztek meg.

Nagyszerűen szerepeltek Pécsett az Alba Fehérvár kosárlabdázói Forrás: Rátgéber Akadémia
Nagyszerűen szerepeltek Pécsett az Alba Fehérvár kosárlabdázói Forrás: Rátgéber Akadémia
Az Alba Fehérvár játékosai számára lényegében egyetlen kérdés maradt az utolsó napra: megőrzik-e veretlenségüket, és 4‒0-s mutatóval zárják a torna dél-dunántúli állomását? Nos, Polster Attiláék tettek róla, hogy ne lehessen panasz rájuk, hiszen az első pillanattól szinte végig uralták a mérkőzést,  noha a nagyszünetre négy pontra fel tudott zárkózni az ellenfél. A fordulás után azonban magasabb fokozatba kapcsoltak a mieink, a franciák pedig nem tudták tartani a lépést, s végül 76‒66-ra a fehérváriak nyertek. Balsay Ádámék így négy győzelemmel, makulátlan mérleggel zárták a viadal pécsi állomását, s az negyedik helyen állnak az összesített tabellán. Bizonyítási vágytól fűtve lépett parkettre a Rátgéber Akadémia alakulata, amely eddig csupán egy győzelmet tudott felmutatni a hazai közönség előtt, igaz megmérkőzött az NBA Academy Africa legjobbjaival is. Vasárnap könnyebb dolguk volt a pécsieknek, hiszen a székesfehérváriak által már „állva hagyott” svédekkel küzdöttek meg. Mégis görcsösen kezdtek, és ez meg is határozta a mérkőzés kimenetelét. Az ellenfél ugyanis 25‒13-ra nyerte az első negyedet, és a hazaiak hiába uralták a további három játékrészt, csak utolérni tudták a riválist. A hosszabbítás aztán nem kecsegtetett semmi jóval, nyolc ponttal alulmaradtak a mieink, akik így a hetedik helyen zártak.

U20-AS EYBL-TORNA, PÉCS Negyedik nap. Alba Fehérvár‒ Independents Basketball France 76‒66 (21‒15, 18‒20, 23‒17, 14‒14) Alba Fehérvár: Ekenedilichukwu Promise Udemezue 2 pont, Kuttor Gergő 3, Balsay Ádám 20, Lévi Kevin, Áment Máté, Polster Attila 25, Körmöczi Mihály, Takács Martin 15, Góbi Marcell, Gyapjas Máté 2, Nagy Zsombor 6, Takács Erik 3. Djurgarden Basket‒Rátgéber Akadémia 88‒80 (25‒13, 16‒20, 19‒21, 18‒24, 10‒2) Rátgéber Akadémia: Bálint Bence Zoltán 2 pont, Vanja Vukas 9, Vad Bence, Váits Olivér 9, Balaska Bertalan, Borsos Balázs 6, James Ugochukwu Nnaji 2, Scherer Bálint 14, Dervalics Attila, Fekete Dávid 28, Herger Salamon 8, Viktor Kelechi Okoh 2.

A torna végeredménye: 1. NBA Academy Africa 8 pont, 2. Alba Fehérvár 8, 3. London United 6, 4. Djurgarden Basket 6, 5. USK Prága 5, 6. Spanyol Kosárlabda Akadémia 5, 7. Rátgéber Akadémia 5, 8. TTU BA 5., 9. Independents Basketball France 5.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.