UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-01-13 09:01

Növekvő tét

Februárban a legjobb tizenhat közé jutás a tét a labdarúgó Ifjúsági Ligában, az U19-es sorozat két ágának összefonódása pedig ezúttal is izgalmas párharcokat ígér. A keleti térség eddigi legmeggyőzőbb teljesítményét nyújtó Dinamo Kijevre a Juventus vár, de többek között Chelsea−Monaco és Hertha−PSG összecsapást is rendeznek.

L.S. - utanpotlassport.huFebruárban az összevont egyenes kieséses szakasszal folytatódik az UEFA Ifjúsági Liga − az U19-es sorozat legizgalmasabb állomása − amikor a bajnoki ágról továbbjutott nyolc együttes találkozik a Bajnokok Ligája lebonyolításával megegyező ágról érkező csapatokkal, pontosabban a csoportok második helyezettjeivel.

A bajnoki ágon remeklő Chelsea 9-0-s összesítéssel ütötte ki a svéd Elfsborgot Fotó: uefa.com
A bajnoki ágon remeklő Chelsea 9-0-s összesítéssel ütötte ki a svéd Elfsborgot Fotó: uefa.com
Így fordulhatott elő egy esztendővel ezelőtt, hogy a belgrádi székhelyű Brodarac − amelynek felnőttcsapata a szerb harmadvonalban vitézkedik − a Manchester Unitedet fogadta, míg a bosnyák aranyérmes Zseljeznicsar együtteséhez az Atletico Madrid látogatott. A tavaszt akkor a regnáló magyar bajnok, a  Budapest Honvéd-MFA nem élte meg, az idei kiírásban pedig az Illés Akadémia-Haladás már az első fordulóban elvérzett a fehérorosz FK Minszk ellen. A keleti térség zászlóshajója ezúttal a Dinamo Kijev lehet, amely az Anderlecht kiütésével vívta ki a februári folytatást, ám az ukrán bajnok a Juventust fogadja. A sorozat meglepetéscsapata, a cseh Sigma Olomouc az Olympique Lyon gárdáját látja vendégül, de a Hertha−PSG, illetve a Chelsea−Monaco összecsapás is meglehetősen izgalmasnak ígérkezik. A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, minden esetben a bajnoki ágról érkező együttes a házigazda. A nyolc továbbjutó csatlakozik a Bajnokok Ligája-ág nyolc csoportgyőzteséhez a legjobb tizenhat között.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, PÁRHARCOK A TIZENHAT KÖZÉ JUTÁSÉRT Február 19. Hertha Berlin (német)−PSG (francia) Dinamo Zagreb (horvát)−Lokomotiv Moszkva (orosz) Chelsea (angol)−Monaco (francia) Február 20. Midtjylland (dán)−Roma (olasz) Dinamo Kijev (ukrán)−Juventus (olasz) Sigma Olomouc (cseh)−Olympique Lyon (francia) Montpellier (francia)−Benfica (portugál) PAOK (görög)−Tottenham Hotspur (angol)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.