UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2019-01-14 12:33

Lecsúsztak a dobogóról

A hétvégén rendezték meg a Nation to Nation elnevezésű U13-as nemzetközi tollaslabdaversenyt Pécsett. A résztvevő tíz ország között a házigazda magyarok a bronzéremről lemaradva a negyedik helyen végeztek a tornán.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu „Fiataljaink kihozták magukból a maximumot, így nincs okunk panaszra. A verseny célja legfőképpen az volt, hogy a gyerekek fejlődjenek és tanuljanak, motivációból pedig nem volt hiány” – értékelte a versenyt Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke.

Az U13-as magyar csapat negyedik helyen végzett a tornán Forrás: badminton.hu
Az U13-as magyar csapat negyedik helyen végzett a tornán Forrás: badminton.hu
A Bozsogi Mira, Dorozsmai Hédi, Szabó Zsófi, Szajki Sára, Balogh Ádám, Koncz-Gergátz Huba, Mesterházy Milán, Palkovics Péter összetételű magyar csapat a tornán az ’A jelű’ ötösben kapott helyet. A csoportban Ukrajnával, Szerbiával, Bulgáriával és Csehországgal mérkőztek meg. „Bravúrt mutattak be a gyerekek, de reális eredmény született. Románia nyert, míg a dánok és a csehek a dobogón végeztek. Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak” – tette hozzá a szövetség elnöke. Az első napon Magyarország 6:3-ra győzött Ukrajna ellen, míg másnap Bulgáriát verte 9:0-ra. Ezt követően a mieink előbb a csehektől kaptak ki 7:2-re, majd a román együttestől 5:4-re. A rájátszásban végül 8:1-es győzelemmel Csehország nyert, ezzel megszerezte a bronzérmet. Csorba értékelésében elmondta, a pécsi verseny remekül sikerült, telt házas meccseken, jó hangulatban tollaslabdázhattak a gyerekek, akik komoly teljesítményt nyújtottak az elmúlt napokban. „Az erősebb csapatok két és fél nap alatt összesen 10-12 mérkőzést is játszottak, s mivel nagyrészt tízéves gyermekekről beszélünk, ez mindenképpen nagy teljesítmény. Látszott a külföldi és a magyar fiatalokon is a nyerni akarás, számunkra azonban a legfontosabb az volt: hogy fejlődjenek és tanuljanak az esemény minden mozzanatából, ez pedig sikerült.” A hazaiak közül minden évben elismerésben részesül a csapatért a legtöbbet dolgozó fiatal, idén Mesterházy Milán volt az, aki Károlyi Ákos-díjat kapott a torna végén.   További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.