UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-01-14 13:49

Megvan a harmadik

Nyolc utánpótláskorú vízilabdázó tizenegy gólt dobott a férfi OB I kilencedik fordulójában. A legkiemelkedőbb teljesítmény ismét az UVSE fiataljai nyújtották, akik ezzel együtt megszerezték harmadik győzelmüket a bajnokságban, miután 9‒6-ra felülmúlták a debrecenieket.

M. Sz. utanpotlassport.hu Több mint egyhónapos szünet után január második hétvégéjén lezajlott a férfi vízilabdázók élvonalának kilencedik fordulója, amely az utánpótlás szempontjából az UVSE miatt volt érdekes.

Benedek Tibor és fiatal kerete Forrás: UVSE
Benedek Tibor és fiatal kerete Forrás: UVSE
A margitszigeti lilák csapata már az őszi szezonban felhívta magára a figyelmet azzal, hogy javarészt utánpótláskorúak alkotják a felnőtt keretet, akik fiatalságuk  ellenére remek teljesítményt nyújtanak hétről hétre. Eddig két győzelmet és hat vereséget könyvelhettek el, ám legutóbb javítottak a mutatón. Benedek Tibor legénysége a Debrecen gárdáját látta vendégül szombaton, s győzte le 9‒6-ra. Ami pedig a 2000. január 1. után született pólósokat illeti: hét találatot vállaltak a kilencből. Az egyaránt 17 éves Konarik Ákos három, Vigvári Vendel kettő, Aranyi Máté Attila egy gólt szerzett, de a még csak 18 esztendős Baksa Benedek is „beköszönt” egyszer. Az alakulat legközelebb a miskolciakat fogadja hazai környezetben, akkor vélhetően nehezebb dolga lesz. Az UVSE-n kívül a KSI-ben is találhattunk eredményes utánpótláskorú játékosokat a kilencedik fordulóban. A sportiskolások tehetségei az Eger elleni 15‒5-s vereség során három találatig jutottak. A 2001-es születésű Bóbis Botond és Bihácsi Bence mellett a mindössze 15 éves Pető Attila is betalált.

KSI‒ZF-Eger 5‒15 K: Bóbis Botond (17) 1 gól, Pető Attila (15) 1 gól, Bihácsi Bence (17) 1 gól E: ‒ AVUS‒BVSC-Zugló 6‒10 A: Sági Benjámin (18) 1 gól B: ‒ Metalcom Szentes‒BHSE 10‒9 Sz: ‒ B: ‒ PVSK-Mecsek Füszért‒FTC-Telekom 5‒14 P: ‒ F: ‒ Kaposvári VK‒A-HÍD OSC Újbuda 4‒17 K: ‒ Ú: ‒ UVSE‒DVSE 9‒6 U: Konarik Ákos (17) 3 gól, Vigvári Vendel (17) 2 gól, Aranyi Máté Attila (17) 1 gól, Baksa Benedek (18) 1 gól D: ‒ Tatabánya‒PannErgy-MVLC-Miskolc 5‒11 T: ‒ M: ‒ VasasPlaket‒Szolnoki Dózsa 3‒12 V: ‒ Sz: ‒

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.