UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-01-16 10:35

Készülés a nagyokkal

Január elején megkezdték az alapozást a tavaszi szezonra a labdarúgó NB I klubjai. Az együttesek zöme külföldi edzőtáborba vonult, és lejátszott legalább egy felkészülési mérkőzést – honlapunk utánajárt, mennyi esély jutott az U20-as játékosoknak ezeken a találkozókon.

L.S. - utanpotlassport.huSzezoncsúcsot hozott a labdarúgó NB I utolsó őszi fordulója, 688 percet töltöttek a pályán az U20-as futballisták. A fiatalok játékidejével nem lehettünk maradéktalanul elégedettek az első 18 játéknap során, de a felkészülési időszak rendre arról szól, hogy megkapják a lehetőséget a bizonyításra.

Tóth Borisz (b) végig a pályán volt a Rubin Kazany ellen Fotó: dvtk.eu
Tóth Borisz (b) végig a pályán volt a Rubin Kazany ellen Fotó: dvtk.eu
A DVTK, a Ferencváros és az MTK egyaránt Törökországban kezdte az évet, a miskolciak az orosz Rubin Kazany ellen játszották idei első mérkőzésüket. A tatárföldi együttes 2–0-s győzelmet aratott Fernando tanítványaival szemben. A spanyol mester több saját nevelésű játékosnak biztosított lehetőséget. Az NB I-ben ősszel bemutatkozó, mindössze 16 esztendős Tóth Borisz egyedüliként játszotta végig a találkozót, míg az első játékrészben az élvonalban is stabilan szereplő Szabó Bence (20), illetve Bárdos Bence (20) is a pályán volt. A fordulást követően a DVTK akadémiájáról érkezők is bizonyíthattak, Farkas Marcell (17) és Géringer Tamás (19) léphetett pályára. A Ferencváros a román bajnok Viitorul Constanta elleni 2–1-es vereséggel rajtolt 2019-ben. A beleki edzőtáborba a zöld-fehérekkel tartott a Stoke együttesétől hazacsábított Szerető Krisztofer (18), ám az ifjú szélső ezen a mérkőzésen még nem jutott szóhoz. Nem úgy az NB I-es meccskeretbe rendre bekerülő Takács Zsombor (19), aki a védelem tengelyében kezdőként játszott az első félidőben, a második 45 percre pedig Csernik Kornél (20) és Csonka András (18) is beállt. A szintén román élvonalbeli Gaz Metan ellen ismét lehetőséghez jutottak az ifjak: Szerető kezdőként mutatkozhatott be a 0–0-ra végződött találkozón, míg a második játékrész hajrájában a balhátvéd Vida Kristóf (17) is pályára léphetett. Két hazai csapattal mérkőzött a felkészülés első ciklusában az MTK, amely rövid szünetet követően ismét útra kelt szerda reggel Törökországba. A kék-fehérek Genclerbirligi ellen még 2–1-es vereséget szenvedtek, ám a bajnoki címért küzdő Trabzonsport 2–0-ra legyőzték. Feczkó Tamás a korosztályos pontvadászatot vezető U19-es együttes több alapemberének is bizalmat szavazott, így Kapronczai Gergely (17), Varju Benedek (17), Bidzilya Anton (18), illetve Zuigéber Ákos (16) is lehetőséget kapott. Az NB I-ben alapember Schäfer András (19) gólpasszal járult hozzá a Trabzon elleni sikerhez.
Zsóri Dániel 39 gólt jegyzett az ősszel Fotó: DVSC
Zsóri Dániel 39 gólt jegyzett az ősszel Fotó: DVSC
A pallagi edzőközpontban kezdődött meg a DVSC felkészülése, Herczeg Andrásék a szlovák élvonalbeli Nagymihály együttesét győzték le 4–1-re. A találkozó első gólját a 18 esztendős Zsóri Dániel szerezte – az ifjú támadó az ősz folyamán a debreceniek második csapatában szerepelt, és 39 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját a megyei első osztályban. Rajta kívül több akadémista, így Nikitscher Tamás (19), vagy Újvárosi Ádám (18) is lehetőséget kapott. A bajnoki címvédő, és az ősszel az Európa-ligában szereplő Mol Vidi a spanyolországi Marbellában kezdte meg a 2019-es esztendőt. Marko Nikolics fiai első edzőmérkőzésüket a másodosztályú Kaiserslautern ellen játszották, és nyerték meg 2–0-ra. A fehérvári védelem tengelyében két fiatal, Tóth Bence (20) és Mocsi Attila (18) váltotta egymást a szünetben. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.