UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-01-16 19:23

Miskolci siker a rangadón

Fordulatos mérkőzésen múlta felül a Csata DSE együttesét a DVTK Akadémia alakulata a leány juniorbajnokság felsőházának szerdai rangadóján. A miskolciak a félidei nagyszünet után magasabb fokozatba kapcsoltak, és végül 72–58-ra legyőzték a riválist.

M. Sz. utanpotlassport.hu  Szerda délután két, a bajnoki címre abszolút esélyes kosárlabda-együttes csapott össze a leány juniorbajnokság felsőházában. Az alapszakasz küzdelmeit nyolc győzelemmel és két vereséggel záró DVTK Akadémia fogadta hazai pályán a bajnokság korai szakaszában 9–1-es mutatót produkáló Csata DSE csapatát.

Kiss Angelika (pirosban) győzelemre vitte csapatát Forrás: MKOSZ
Kiss Angelika (pirosban) győzelemre vitte csapatát Forrás: MKOSZ
Fordulatos rangadón vannak túl a játékosok. A hatodik percben még a miskolciak vezettek 12–8-ra, majd Farkas Szonja vezérletével 14–13-ra a vendégek „húztak el”. A játékrész végére ugyanolyan mutatóval álltak a felek (18–18). A folytatás korai szakaszában ismét a hazaiak domináltak, de Tursics Sándor tanítványai fordítani tudtak a nagyszünetre, amelyre négypontos fórral vonultak el (31–35). Jót tett az eligazítás Kiss Angelikáéknak, akik 24–14-re nyerték a harmadik játékrészt, így hatpontos előnnyel vágtak neki a hajrának. Kissnek ekkor már 17 dobott pont állt a neve mellett. A lélektani előny is a hazaiaknál volt, de ismerve a Csata DSE játékerejét, nem nyugodhattak meg. A zárónegyed ennek ellenére simábban alakult a vártnál, és végül viszonylag nagy különbséggel, 72–58-ra győztek a DVTK Akadémia kosárlabdázói. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a fővárosi Boros Júlia volt, aki huszonöt egységet szerzett. Őt követte Kiss Angelika, aki tizenkilenccel zárt.

LEÁNY JUNIORBAJNOKSÁG, FELSŐHÁZ DVTK Akadémia–Csata DSE 72–58 DVTK Akadémia: Kecskés 17 pont, Vég-dudás, Kababik 11, Szegeczki 8, Kárpáti, Bacsó 6, Kiss 19, Bányai, Peitl 1, Márkusz, Tőzsér 2, Ocsenás 8 Csata DSE: Farkas, Dénes 9 pont, Várszegi 6, Krasovec 6, Horváth 4, Boros 25, Farkas 4, Telegdy, Rakita 4, Pánczél

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.