UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-01-19 13:14

Újabb brit sztárpilóta

Toto Wolff, a Forma–1-es Mercedes istálló csapatfőnöke felidézte első találkozását a Williams egyik idei pilótájával, a német istálló kötelékébe tartozó, mindössze 20 esztendős George Russellel. Wolffot lenyűgözte, hogy Russell már 15-16 évesen ismennyire éretten viselkedett.

UP-info A Forma–1-es Mercedes istálló csapatfőnöke, Toto Wolff visszaemlékezett első találkozására George Russellel. Az osztrák elmondta, Russell kezdeményezte a találkozót, és meglepte azzal, hogy mennyivel érettebben gondolkodik, mint a kortársai. A brit tehetség éppen akkor nyerte meg az angol F4-es bajnokság 2014-es idényét, és kikérte Wolff véleményét karrierje következő lépéseiről.

Az egyik legnagyobb tehetségként tartják számon a 20 éves George Russelt Forrás: motorsport.com
Az egyik legnagyobb tehetségként tartják számon a 20 éves George Russelt Forrás: motorsport.com
„Akkor találkoztam először George-dzsal, amikor 15-16 éves volt, és ő kezdeményezte a találkozót. Nagyon szeretem megismerni a hozzá hasonló fiatal srácokat, akik tele vannak álmokkal. Öltönyben és nyakkendőben jelent meg, és hozott magával jegyzettömböt is. Elmondta, hogy nemrég megnyerte az F4-et, és az F3-on gondolkozik. Azt mondta, úgy érzi, hogy egy angol csapatnál kellene folytatnia, mert nagyon fiatal, és megérti magát a Carlinnal. Ezután megkérdezte, hogy bezárulna-e előtte a Mercedes ajtaja, ha nem Mercedes-motorral teljesítené az első F3-as szezonját. Ez egy rendkívül intelligens kérdés volt egy 15-16 éves sráctól, le voltam nyűgözve. Világossá vált számomra, hogy megvan benne az empátia, a szociális képességek és a versenyzői tehetség. Csak azt tudom megismételni, amit az ART csapatfőnöke, Sebastien Philippe mondott róla: George az egyik legjobb pilóta, akivel valaha együtt dolgoztam. Szerintem ismét van egy angol srácunk, akiből sztárpilóta lehet” – nyilatkozta Wolff. A 20 éves Russell végül 2017 elején került be a Mercedes juniorprogramjába. Azóta GP3-as és F2-es címet szerzett, idén meg a Williams F1-es csapatánál bizonyíthat Robert Kubica oldalán. Wolff az ABMS-nek egy másik tehetségről, a 19 esztendős Mick Schumacherről nyilatkozott, akit a napokban a Ferrarival „boronáltak össze”. „Mick egy kiemelkedő fiatal pilóta, aki az utóbbi években megmutatta, mekkora tehetség. Fontos, hogy elég időt és teret hagyjanak neki a fejlődésre. Mick eddig remek döntéseket hozott. Jelenleg nincs túl sok szabad helyünk a Mercedes juniorprogramban, és számunkra az az elsődleges prioritás, hogy ülést találjunk Esteban Oconnak a 2020-as szezonra.” – zárta a csapatfőnök. További korosztályos híreink AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.