UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-01-19 09:00

Valóra vált zöld-fehér álom

A sorozatos sérülések miatt az utóbbi néhány fordulóban a mindössze 17 esztendős Zsiborás Luca tehermentesítette az FTC női kézilabdacsapatának beállósát, Mészáros Reát. A felnőttek közé decemberben felhívott játékos gólokkal hálálta meg Elek Gábor bizalmát, s elmondta, nagy vágya teljesült azzal, hogy a zöld-fehérek felnőttcsapatában léphetett pályára.

B. V. – utanpotlassport.huJanuár 5-én bemutatkozott, s azóta újabb három felnőtt NB I-es mérkőzésen lépett pályára az FTC 17 éves kézilabdázója, Zsiborás Luca. A fiatal beállóst decemberben hívták fel először a nagycsapat edzéseire, majd a zöld-fehéreket sújtó sérüléshullám miatt tétmérkőzésen is bedobták a mély vízbe. „Nagyon boldog voltam, amikor először részt vehettem a felnőttcsapat edzésén, de hogy néhány héttel később már NB I-es meccsen szerepelhetek, nem is álmodtam. Sajnos sok a sérült a csapatban, így rám maradt a feladat, hogy Mészáros Reát kicsit tehermentesítsem.”

Zsiborás Luca 17 évesen gólokkal mutatkozott be az FTC felnőttcsapatában Forrás: fradi.hu
Zsiborás Luca 17 évesen gólokkal mutatkozott be az FTC felnőttcsapatában Forrás: fradi.hu
Ami nem is ment neki rosszul, hiszen mindjárt az első meccsen, hazai pályán a Kisvárda ellen kiosztott egy gólpasszt, majd kétszer is a kapuba talált. Ezért persze sokáig emlékezetes marad számára a találkozó. „Régóta ez volt az egyik legnagyobb vágyam, hogy a Fradi felnőttcsapatában lehetőséget kapjak, ezért a kezdés előtt nagyon izgultam, hogy mi lesz, szinte már remegtem. De a lányok meg az edzők is nyugtattak, mondták, hogy teher nélkül játszhatok, és nem lesz semmi baj. Az első gólom után sem mondanám, hogy tökéletesen megnyugodtam, viszont nagyon örültem neki.” Luca egyszer az Eger vendégeként is eredményes volt. A találkozók után persze járt a dicséret a csapattársaktól és Elek Gábortól, de arra is felhívták a figyelmét, hogy mi az, amit legközelebb jobban kell csinálnia. Mert az NB I-es tempóba 17 évesen egyik napról a másikra belerázódni nem könnyű. „Az elején szinte csak kapkodtam a fejem, olyan gyors volt a tempó. Kellett egy kis idő, hogy felvegyem a ritmust. Na meg arra is figyelni kellett, hogy a felnőttbajnokságban kiszámíthatatlan, mi történik a következő pillanatban, az utánpótlás-bajnokságokban ez sajnos nem így van.” A mérkőzéseken pályán töltött percek mellett legalább annyit profitál a felnőttekkel közös edzésein is. „Már néhány hét alatt is nagyon sokat tanultam az idősebbektől, nagy megtiszteltetés, hogy Bajnokok Ligája-csapattal edzhetek. Poszttársam, Rea például rengeteget segít, hogy mikor hova álljak, de igazából bárkihez fordulhatok, mindenki hasznos tanácsokkal lát el.” A még nem egészen 18 esztendős játékos amellett, hogy a felnőttek között is kap lehetőséget, rendszeres szereplője az FTC ifjúsági bajnokságban szereplő csapatának, amellyel idén nagy terveik vannak. „Nem lehet más a célunk, mint a szezon végi négyes döntő, és ha odáig eljutunk, már bármi lehet. Annyi biztos, hogy dobogós helyen szeretnénk végezni. És ha közben a felnőttcsapatban is kapok lehetőséget, abból csak még többet tanulhatok.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.