UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-01-20 17:30

Gólvágó ifjak

A téli felkészülés derekán járnak a labdarúgó NB I klubjai, amelyekben továbbra is lehetőséghez jutnak az utánpótláskorú játékosok. A fiatalok gólokkal hálálják meg a bizalmat: a Mezőkövesd újonnan szerződtetett csatára, Dragóner Filip duplázni tudott a Szpartak Moszkva második csapata ellen, de Schäfer András, Kapronczai Gergely és Cipf Dominik is betalált a mögöttünk hagyott héten.

L.S. - utanpotlassport.huJavában zajlik a labdarúgó NB I klubjainak téli alapozása, az együttesek zöme ezekben a napokban külföldön edzőtáborozik. Ahogyan az erre az időszakra jellemző, több fiatal lehetőséget kap a bizonyításra a felnőttek között − az ifjak a tréningek mellett felkészülési mérkőzéseken is megmutathatják magukat a szakmai stábnak.

Schäfer András betalált a kazah Zsetisu ellen Fotó: mtkbudapest.hu
Schäfer András betalált a kazah Zsetisu ellen Fotó: mtkbudapest.hu
Az MTK Budapest együttese nemrég tért vissza a törökországi Antalyába, és szombaton rögtön két mérkőzést is lejátszott, két különböző összeállításban. Az első találkozón Babinszky Bence (18), Nagy Barnabás (18) és Vogyicska Bálint (20) jutott szóhoz az FC Sabah ellen, az azeriek 3−1-es győzelmet arattak. Három órával később Feczkó Tamás a Zsetisu elleni találkozón Varju Benedeket (17), Schäfer Andrást (18) és Kapronczai Gergelyt (17) is a csapatba nevezte, utóbbi két játékos egy-egy góllal hálálta meg a bizalmat − a kék-fehérek 3−1-re diadalmaskodtak a kazah bajnokság középcsapata ellen. Először volt kezdő a szintén Törökországban készülő mezőkövesdi együttesben a Nyíregyházáról szerződtetett Dragóner Filip (20). Az utánpótlás-válogatott center kivette a részét a Szpartak Moszkva második csapatának 5−1-es legyőzéséből, hiszen duplázni tudott. A matyóföldiek a bolgár élvonalbeli Beroe Sztara Zagora ellen zárják a beleki edzőtábort. Kétgólos vereséget szenvedett a Budapest Honvéd első idei mérkőzésén, a kispestiek a bolgár bajnok Ludogorec Razgrad ellen maradtak alul 4−2-re. Supka Attila vezetőedző Temesvári Attilának (18), Banó-Szabó Bencének (19), Szendrei Norbertnek (18) és Cipf Dominiknek (17) is lehetőséget biztosított, utóbbi szerezte a piros-feketék második gólját. A fiatalok legközelebb az orosz Ahmat Groznij ellen bizonyíthatnak, ám Temesvári ezen a mérkőzésen már nem lesz ott, az ifjú középhátvédet ugyanis az angol élvonalbeli Fulham próbajátékra hívta. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.