UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-01-22 17:15

Benyomások és célok

Nívós viadalnak adott otthont Magyarország a napokban, a BOK Csarnokban rendezték ugyanis a felnőtt asztaliteniszezők World Tour-versenysorozatának budapesti állomását, amelyen jónéhány utánpótláskorú pingpongos is részt vett – elvárások nélkül. A legtovább a BVSC-Zugló tehetsége, András Csaba jutott. A 16 éves fiút kérdeztük a benyomásairól.

M. Sz. utanpotlassport.hu Mint ahogyan arról már beszámoltunk: véget ért az asztalitenisz World Tour-versenysorozat budapesti állomása, amelyen egyetlen magyar utánpótláskorú pingpongos sem jutott tovább a selejtezőből, igaz, nem is várták el tőlük. Ám a kvalifikáció első körét is csak egyetlen versenyzőnek sikerült „túlélnie”, mégpedig a 16 éves András Csabának, de a második fordulóban már ő is búcsúzott. A BVSC-Zugló fiatal tehetségét kérdeztük a benyomásairól.

Fontos év vár András Csabára az idén Forrás: MOATSZ
Fontos év vár András Csabára az idén Forrás: MOATSZ
– Volt bármi célkitűzésed a verseny előtt, hogy meddig szeretnél eljutni? – Semmilyen célt nem tűztem ki magam elé, hiszen ez felnőttverseny volt, amelyen a világ legjobbjai vettek részt. Próbáltam „elengedni a kezem”, élvezni a játékot. Rengeteg tapasztalatot szereztem, amelyeket később biztosan hasznosítani tudok. – Milyen volt hazai közönség előtt játszani egy ilyen rangos viadalon? – Elképesztő érzés, ilyenkor mindig más az asztalnál állni. Rám ez különösen jó hatással van, hiszen a hazai közönség nem feszélyez, hanem még inkább motivál, és sokkal jobban megy tőle a játék. – Miután véget ért számodra a verseny, „szurkolóként” is kilátogattál az eseményre? – Persze. Nagyon szorítottam a többiekért, hogy ne érem nélkül zárjunk itthon. – Külföldi versenytársaid között van, akivel jó viszonyt ápolsz? – Igen, több is van. Leginkább azok, akikkel a nemzetközi táborok során találkozom rendszeresen, az ő játékukat is figyelemmel követtem. – Mik a további terveid a kétezer-tizenkilences évre? – Szeretnék minél inkább a sportra koncentrálni az idén, de persze a sulit sem hanyagolom el. Inkább a szabadidő és a szórakozás fog háttérbe szorulni, de egyáltalán nem bánom. Fontos év lesz ez számomra, ezt tudom, keményen fogok küzdeni. Elsődleges célom, hogy a nemzetközi versenyeken minél jobb eredményeket érjek el, és ezzel együtt a ranglistahelyezésemen javítsak. Magyarországon pedig szeretnék a legjobb maradni a korosztályomban. További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.