UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-01-22 20:33

Eljött az ideje?

Minden bizonnyal komoly átszervezés vár az osztrák bajnokságban éllovas Red Bull Salzburgra, miután több kulcsember is távozott Marco Rose együttesétől. A kialakult helyzet nyertese lehet a 18 esztendős Szoboszlai Dominik, a magyar középpályás ugyanis remekül teljesített ősszel a másodosztályú Lieferingben.

L.S. - utanpotlassport.huNem véletlenül tartják számon a térség egyik legjobbjaként a Red Bull Salzburg akadémiáját − az osztrák bázis 2017-ben többek között a Barcelona és a Benfica legyőzését követően nyerte meg az UEFA Ifjúsági Ligát. Az ígeretes játékosok folyamatos fejlődése, az előrelépés lehetősége előtt „kikövezett út áll”: előbb a másodvonalban szereplő Lieferingben bizonyíthatnak, majd ha Salzburgban is megállják a helyüket, akkor a Red Bull család német csapata, a Bundesligában szereplő RB Leipzig  fogadja őket tárt karokkal. A 20 esztendős, mali válogatott középpályás Amadou Haidara is végigjárta ezt az utat, s télen a lipcsei együttes mintegy 18 millió euró ellenében szerződtette. Rajta kívül a 19 éves Romano Schmid is Németországba, a Werder Bremenhez igazolt, így Szoboszlai Dominik két posztriválisa is távozott a salzburgi klubtól.

zoboszlai Dominik 2019-ben már a Bajnokok Ligájában is bemutatkozna Forrás: redbullsalzburg.at
zoboszlai Dominik 2019-ben már a Bajnokok Ligájában is bemutatkozna Forrás: redbullsalzburg.at
  Az osztrák csapat filozófiáját ismerve Marco Rose vezetőedző alighanem az utánpótláshoz nyúl a távozók pótlására. A Kronen Zeitung cikke szerint a magyar utánpótlás-válogatott középpályás mellett Enoc Mwepu (21) és Patson Daka (20) is komoly szerepet kaphat tavasszal − utóbbi vélhetően a Sevillához szerződő izraeli csatárt, Munesz Daburt pótolhatja. Szoboszlai is joggal bízhat benne, hogy kap lehetőséget a bizonyításra, hiszen ősszel kilenc mérkőzésen hat gólt és négy asszisztot jegyzett a Lieferingben, amellett, hogy a salzburgi első csapatban négy meccsen 61 percet játszhatott. Az osztrák élvonalban az élen tizennégy pontos előnnyel telelő Red Bull Salzburg idei első tétmeccsét február 14-én a belga FC Bruges otthonában játssza az Európa-ligában, a legjobb harminckettő között. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.