UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2019-01-22 18:37

Túl a másodikon

A hét végén a budapesti Nemzeti Lőtéren lezajlott a második válogatóverseny a márciusi, eszéki sportlövő Európa-bajnokságra, amelyen a felnőttek mellett a juniorkorosztály is megméreti magát. A légpuskások között Kiss Viktor és Horváth Lea, míg a légpisztolyosok mezőnyében Joó Attila és Fábián Sára Ráhel diadalmaskodott.

M. Sz. utanpotlassport.hu Hétvégén a márciusi, 10 méteres légfegyveres eszéki Európa-bajnokság jegyében lőttek ismét sportlövőink, ezúttal a budapesti Nemzeti Lőtéren. A kontinensviadalon a felnőtt- és juniorkorosztály egyaránt összeméri tudását, így Sidi Péterék mellett az utánpótláskorúaknak is fontos volt, hogy a legjobbjukat nyújtsák, mivel ez volt a második válogatóverseny a horvátországi Eb-re.

Horváth Lea nyerte a junior légpuskások versenyét a második Európa-bajnoki válogatón Forrás: MSSZ
Horváth Lea nyerte a junior légpuskások versenyét a második Európa-bajnoki válogatón Forrás: MSSZ
Meglepő fordulatokat tartogattak a junior légpuskások küzdelmei, a kvalifikációk után ugyanis a döntőkben valamelyest átalakult a rangsor. A fiúknál sorrendben Kiss Viktor, Wittmann Péter, Klenczner Márton, Török Ferenc, Pekler Zalán, Hammerl Soma, Mangó Marcell és Glázer Bence jutott be a legjobb nyolc közé. A végeredmény azonban némileg más képet fest: 250.3 lőtt körrelKiss megőrizte első helyét, a második pozíciót azonban Klenczner szerezte meg 248.1-gyel, a dobogó legalsó fokára pedig Hammerl állt fel 226.9-cel. A leányoknál hasonló volt a helyzet, ám az ő esetükben az élen is fordult a kocka. A kvalifikáció után még Lovász Dorina vezetett, a nyolcas döntő végén azonban Horváth Lea örülhetett. Mészáros Eszter lett a második, Lovász pedig a harmadik. A légpisztolyos leányok versenyében egyetlen helyen változott a százhalombattai dobogó képe. Akkor ugyanis Fábián Sára Ráhel és Jákó Miriam vetélkedett az első helyért – ez most sem volt másképp, egyetlen tizeddel győzött az előbbi hölgy. Most is a KSI SE sportlövője végzett a harmadik pozícióban, csakhogy ezúttal nem Komáromi Krisztina Panna, hanem Kókai Réka. A fiúknál Joó Attila, Agárdi Vilmos, Nagy Máté sorrend alakult ki.

BUDAPEST-BAJNOKSÁG (II. EURÓPA-BAJNOKI VÁLOGATÓVERSENY) 10 méteres légpuska. Junior fiúk: 1. Kiss Viktor (UTE) 250.3, 2. Klenczner Márton (TIG) 248.1, 3. Hammerl Soma (UTE) 226.9 Junior leányok: 1. Horváth Lea (KVSE) 250.1, 2. Mészáros Eszter (TIG) 249.7, 3. Lovász Dorina (TIG) 228.1 10 méteres légpisztoly. Junior fiúk: 1. Joó Attila (SZHB) 233.9, 2. Agárdi Vilmos (NYPLE) 233.5, 3. Nagy Máté (BHSE) 211.6 Junior leányok: 1. Fábián Sára Ráhel (KSI SE) 233.7, 2. Jákó Miriam (CTSE) 233.6, 3. Kókai Réka (KSI SE) 209.9

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.