UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-01-25 12:00

A legjobbak között

Az úgynevezett „#10YearChallenge” hódításán felbuzdulva a FIBA (Nemzetközi Kosárlabda Szövetség) felületein megjelent egy összeállítás, mely csavarva egyet a népszerű kezdeményezésen tíz évet előretekint a női kosárlabdában. Paul Nilsen szakíró a 2029-es Európa-bajnokság All-Star csapatát állította össze, amiben helyet kapott a Vasas Akadémia és a hazai korosztályos válogatottak eredményes irányítója, Dombai Réka is.

UP-info A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) is felfigyelt a Vasas Akadémia egyik legtehetségesebb játékosára. Dombai Réka, aki mindössze 16 évesen vezeti a felnőtt női NBI A-csoportjának pontszerző tabelláját, bekerült a FIBA Women’s EuroBasket 2029 All-Star ötösébe.

Nemzetközi szinten is nagy jövőt jósolnak a mindössze 16 éves Dombai Rékának Forrás: FIBA
Nemzetközi szinten is nagy jövőt jósolnak a mindössze 16 éves Dombai Rékának Forrás: FIBA
A közösségi médiában tombol az úgynevezett „#10YearChallenge”: a felhasználók egy tíz évvel ezelőtti, valamint egy aktuális fotót illesztenek egymás mellé, bemutatva ezzel a változást. Paul Nilsen, a FIBA szakírója csavart egyet a trenden, és összeállította a 2029-es női Európa-bajnokság All-Star ötösét. A pasarétiek szakosztályának utánpótlás-nevelő munkássága óriási elismerésben részesült, hiszen a legjobbak között helyet kapott a felnőtt csapat fiatal irányítója, Dombai Réka. „Magyarország erősödése az európai és világversenyeken az elmúlt években olyan játékosoknak köszönhető, mint Dombai Réka” – olvasható a cikkben. „Nap mint nap keményen dolgozunk azért, hogy fiatal tehetségeink a legmagasabb színvonalú képzést kapják. Örülök, hogy munkánkat nemzetközileg is elismerik. Gratulálok Rékának, a Vasas Akadémia összes edzőjének és szakmai stábunk tagjainak” – tette hozzá a Vasas Akadémia női kosárlabda-szakosztályának elnöke, Bolyó Judit. További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.