UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-01-26 15:08

Vissza a szomszédba

Szezon közben váltott klubot a 21 éves Szabad Kevin. A fiatal csatár kiválóan kezdte az évet a szlovák Extraligában játszó MAC Újbuda együttesében, sérülése után azonban visszaesett a teljesítménye, s kevesebb jégidőt kapott. Ezért új kihívásra vágyott, és az osztrák EBEL-ben tizenegyedik helyen álló Villach tárt karokkal várta – olyannyira, hogy már be is mutatkozott a csapatban.

B. V./UP-infoCsütörtökön jelentették be, hogy Szabad Kevin az osztrák jégkorongbajnokságban, az EBEL-ben szereplő Villach csapatában folytatja pályafutását. A 21 éves támadó a szezon közben távozott a MAC Újbuda együttesétől, miután egyre kevesebb lehetőséghez jutott a szlovák Extraligában első szezonját töltő fővárosi gárdában.

Szabad Kevin visszatért Ausztriába, a Villach csapatáabn folytatja Forrás: MAC Újbuda
Szabad Kevin visszatért Ausztriába, a Villach csapatáabn folytatja Forrás: MAC Újbuda
Pedig pazarul kezdte a szezont. Az első néhány forduló után az alakulat egyik legeredményesebb játékosa volt, utána viszont elmondása szerint komoly törés következett be játékában, amely után nem volt képes hasonlóan kiegyensúlyozott teljesítményre. „A sérülésem után kiestem a játékból, és nehezen találtam vissza a helyes útra nyilatkozta a Jégkorongblognak a fiatal támadó.Már húsz fordulón is túl voltunk, és az eredménykényszer miatt kevesebb lett a jégidőm, a játékom erősen hullámzóvá vált. Fokozatosan alakult ki bennem a felismerés, hogy ez a helyzet nem szolgálja a fejlődésemet.” Szabadról valószínűleg kevesebben tudják, hogy a budai Jégkert SE-ben kezdte pályafutását, majd már egészen fiatalon a MAC utánpótlás-együtteseiben találta magát. Onnan vezetett az útja Bécsbe, a Vienna Capitals csapatához, hogy aztán a nyáron visszatérjen az újbudaiakhoz – pedig a Villach már akkor is hívta. „Az osztrákok már a szezon előtt is megkerestek, de akkor a MAC mellett döntöttem. A mostani egyeztetések során azonban kiderült, hogy továbbra is szívesen látnának, és ezúttal éltem a lehetőséggel. Szerintem jó helyre kerülök, a Villach kifejezetten fiatal csapat, amelyben tudatosan fejlesztik a velem egykorú játékosokat. A szerepköröm hasonló lesz, kemény, fizikai hokit várnak tőlem. Bízom a sok játéklehetőségben, s abban, hogy a speciális formációkban is kiharcolom a helyem.” Mindjárt éles mérkőzések várnak rá, hiszen csapata csupán a 11. helyen áll a bajnokságban, így nagy hajrára lesz szükség a playoff eléréséhez. „Az Extraligában is előfordulhatott volna, hogy nem érjük el a rájátszást, az alsóházi középszakasz azonban még lehetőséget nyújt, hogy meglegyen a továbbjutás. Tíz mérkőzés még minimum vár rám az idén Villachban, ezeken kell megalapoznom a jövő évi szerződésemet. Kemény feladat, de nem félek a kihívástól.” A huszonegy esztendős csatár pénteken már be is mutatkozott új csapatában, a harmadik sorban lépett jégre. S bár a VSV 2–0-ra is vezetett az Innsbruck ellen, a győztes debütálás nem sikerült: remek hajrájuk után 4–2-re a tiroliak nyertek. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.