UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-01-27 18:12

Kettő a hatodikon

A junior rövid pályás gyorskorcsolyázók Montrealban zajló világbajnokságának második versenynapján Talabos Attila az 500 m-es verseny B döntőjében a második helyen ért célba, ami összesítésben a hatodik helyet jelentette a számára. Ugyancsak hatodikként zárt a kisdöntőben szintén másodikként végző fiúváltónk 3000 m-en.

K. Gy. – utanpotlassport.hu Sikeresen vette a selejtezőfutamokat és a negyeddöntőt is Talabos Attila, aki a B döntőben folytathatta 500 méteren. Abban aztán – a számára egyéni csúcsot jelentő 41.791-es idővel –  másodikként ért célba, így világbajnoki hatodik helyet tudhat magáénak.

Talabos Attila új egyéni csúcsával a hatodik helyen végzett 500 méteren
Talabos Attila új egyéni csúcsával a hatodik helyen végzett 500 méteren
Talabos mellett a fiúváltó is fellépett, s a magyar négyes szintén a B döntőbe került 3000 m-en. Ott aztán a Sziklási András, Talabos Attila, Bontovics Balázs, Tiborcz Dániel négyes 4:06:208 perces idővel a második helyen végzett, így az összetettben – amennyiben az A döntőben nem lesz kizárás – szintén a hatodik helyet szerezheti meg. Az utolsó versenynapon még négy magyar fiatal érdekelt egyéniben: a lányok mezőnyében Dobrán Fanni és Somogyi Barbara, míg a fiúk között Sziklási András és Tiborcz Dániel bizonyíthat 1000 méteren. További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.