UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2019-01-28 14:12

Fiatalok a küzdőtéren

Horváth Kristóf még csak tavaly került a Kaposvár felnőtt férfi röplabdacsapatába, de már meghatározó egyénisége az Extraligában szereplő együttesnek. A nagy jövő előtt álló játékos ezt a múlt szombati fordulóban is bizonyította, tizenkét ponttal segítette hozzá csapatát a Debrecen elleni győzelemhez.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huA szolnoki nevelésű, tavaly Kecskemétről igazolt tizenkilenc éves Kristóf a második idényét kezdi a somogyiaknál, és Demeter György vezetőedző szerint a magyar röplabdázás meghatározó játékosává válhat. A fiatal játékos a hétvégi, Debrecen elleni mérkőzésen kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy játéka folyamatosan gyorsul, fizikailag és technikailag egyaránt fejlődik.

Horváth Kristóf hamarosan a felnőtt válogatottban is bemutatkozhat Forrás: kesport.hu
Horváth Kristóf hamarosan a felnőtt válogatottban is bemutatkozhat Forrás: kesport.hu
A nyitásfogadó-négyesütő poszton szereplő játékos szerint tökéletesen sikerült felkészülniük az ellenfél játékából, így meg tudták valósítani előzetes elképzeléseiket. Saját játékáról ugyanakkor azt mondta, hogy a teljesítményével nem teljesen elégedett. „Maximalista emberként soha nem vagyok elégedett a teljesítményemmel, mindig látok fejlődési lehetőséget. Összességében azt nyújtottam, amit nagyjából elvárok magamtól, de a játékomat nem mondanám kiemelkedőnek. Ez a győzelem is a csapatmunkának köszönhető. A célkitűzésem között szerepel, hogy a játék minden elemében fejlődni tudjak, például nyitásfogadásban, amelyben nem igazán nyújtottam jó teljesítményt.” Kristóf fejlődésének záloga az edzői bizalom: amióta Kaposvárra került, egyre több játéklehetőséget kap Demeter Györgytől, amit ő maximalista hozzáállásával igyekszik meghálálni. Természetesen a hosszú távú célok között szerepel a felnőttválogatottság elérése is. Mindehhez decemberében már megtette az első lépést, hiszen együtt készülhetett a bő kerettel. Edzője szerint hamarosan eljön az idő, amikor mérkőzésen is pályára lép a nagyok között.

Férfi Extraliga Alapszakasz, 2. forduló Felsőház 2019. január 26. szombat Debreceni EAC – Fino Kaposvár SE 0:3 Debrecen: Ádám 6, Remete 3, Tóth A. 2, Budai 7, Kiss I. 7, Hubicska 14. Csere: Kiss D., Mészáros (liberók), Szikszai, Ötvös 1. Vezetőedző: Fodor Antal. Kaposvár: Kalmár 2, Keen 1, Horváth K. 12, Nagy J. 11, Bögöly 9, Bozóki 8. Csere: Pápai, Kiss M. (liberók), Szabó Bence 2, Szabó Barna 3. Vezetőedző: Demeter György.

A bajnokság állása: 1. VRC Kazincbarcika 3 pont / 1 mérkőzés 2. LV Sport Pénzügyőr SE 3 pont / 1 mérkőzés 3. Kecskeméti RC 3 pont / 1 mérkőzés 4. Fino Kaposvár 3 pont / 1 mérkőzés 5. MAFC-BME 0 pont / 2 mérkőzés 6. DEAC 0 pont / 2 mérkőzés

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.