UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2019-01-29 19:18

Menetre fel

A férfi és női tornászok versenyei mellett immár elérhető a Magyar Torna Szövetség további szakágainak hivatalos versenynaptára is. Az aerobik, az akrobatikus torna, a gumiasztal, valamint a ritmikus gimnasztika éves összefoglalója olvasható a továbbiakban: a tornasportok szakágaiban elkészültek a menetrendek a 2019-es esztendőre.

K. Gy. – utanpotlassport.hu Aerobikban a felnőtteknek kezdődik leghamarabb a hazai versenyzés, március második felében pedig Magyar Kupa-sorozat első versenye jön, ezt követően a második kör tavasz végén, míg a harmadik októberben lesz. A legrangosabb verseny kétségtelenül a nemzetközi Hungarian Open, de koránt sincs vége a sornak: Európa-bajnokság is vár az aerobikosokra május 20-tól Bakuban, majd Európa Játékok következnek Minszkben. A vk-sorozat két állomásból áll: márciusban Cantenhede, áprilisban Tokió ad otthont a kupáknak.

Minden szakág versenynaptára elkészült 2019-re Forrás: hellogyor
Minden szakág versenynaptára elkészült 2019-re Forrás: hellogyor
Akrobatikus tornában hét hazai pontszerző versenyt rendeznek, a legfontosabb ezek közül szeptemberben a  nemzetközi Acro Cup lesz, mely harmadik alkalommal szerepel a naptárban. Az év végén, télen sem pihennek viszont az akrobaták: decemberben magyar bajnokság. E mellett nemzetközi viszonylatban sem lesz megállás: a holoni Eb, és a World Cup sorozat négy állomása is vár a sportolókra. Gumiasztal szakágban az országos diákolimpia mellett a magyar bajnokság, illetve a jablonec-i ORV lesz porondon, a legfontosabb esemény a versenyzők számára pedig egyértelműen a tokiói világbajnokság. A ritmikus gimnasztikázók hazai versenye a márciusi Berczik Sára Emlékverseny selejtezőjével kezdődik majd márciusban, s szintén ebben a hónapban rajtol a világkupa-széria is. Ugyancsak márciusra, annak is a végére időzítették a Budapest-bajnokságot is, mely felnőttek és juniorok számára egyaránt versenyzési lehetőséget nyújt, míg a május már a bakui Európa-bajnokságról fog szólni, júniusban pedig az országos bajnokság kezdődik. S ha már Bakut sokszor emlegettük: az rg-sek világbajnokságának is Azerbajdzsán fővárosa ad majd otthont. Végül, de nem utolsó sorban, a torna: áprilisban felnőtt Európa-bajnokság, valamint diákolimpiai döntők jönnek A és B kategóriákban. Egy fontos újítás is szerepel a naptárban: 2019 nyarán, június huszonharmadikától rendezik meg az első junior-világbajnokságot, amelynek házigazdája Győr. Ezt megméretést valamivel később a fiatalok egy EYOF-versenyzéssel koronázhatják meg.   További korosztályos hírek TORNÁBAN a sportági aloldalunkon.