- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Hisznek bennük

Munkatársunktól – utanpotlassport.hu [1] A Hiszek Benned! programot 2016-ban indították el, hármas céllal: részint a megyei jogú városok szabadidősportjának, részint a szabadidősport nyílt pályázati formában történő általános megsegítésére, részint pedig a kis és közepes méretű sportegyesületek támogatására. Ez utóbbi területen elsősorban az utánpótlás-nevelés körülményeinek, feltételrendszerének javítása, illetve az igazol sportolók bázisának növelése a cél. Az elnyert összegek toborzókra, versenyeztetési és nevezési díjakra, sporteszközök beszerzésére, új edzők bérezésére, továbbá a létesítmények fenntartási költségeinek enyhítésére költhetők.

A programban a legkisebb egyesületek utánpótlás-nevelését is támogatják Forrás: nyugat.hu [2]

A programban a legkisebb egyesületek utánpótlás-nevelését is támogatják  •  Forrás: nyugat.hu

A 2016-ban indult program első időszakában 101, a második periódusban már 219 sportszervezet részesült az összesen 150-150 millió forintos támogatási keretből, amely a most, január 31-én zárult harmadik „etapban” immár 200 millióra nőtt, a klubok száma pedig 279-re emelkedett.

Az Utanpotlassport.hu kérdésére Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke elmondta, támogatást az a kis- és középegyesület kaphat, amely nem részesül a TAO-ból, illetve a kiemelt sportágfejlesztési programon keresztül juttatott forrásból sem, 1500 fő alatti taglétszámú, továbbá az éves árbevétele nem éri el az 500 millió forintot. Az elnök hozzátette: a pályázatok fölötti kontroll igen erős; elvárás, hogy a klubok ne csupán a szabályokat betartva használják fel a pénzeket, hanem a pályázatban vállaltaknak megfelelően előrelépést mutassanak a mennyiség és a minőség terén. Virág Lajos ügyvezető igazgató – ugyancsak kérdésre válaszolva – megjegyezte: bár az idei adatokat természetesen nem ismerik még, a korábbi időszakokat vizsgálva látszik, hogy a létszámbővülés jelentős az érintett az egyesületekben.

Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke (jobbról) és Virág Lajos, a szervezet ügyvezető igazgatója [3]

Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke (jobbról) és Virág Lajos, a szervezet ügyvezető igazgatója

Az idén fennállása harmincadik évfordulóját ünneplő, több mint 500 tagszervezetet tömörítő SOSZ elnöke a tájékoztató végén bejelentette: a Hiszek Benned! program – az EMMI-vel történt megállapodás értelmében – az idén is folytatódik.