UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-02-01 09:30

Mert ez az élete

Fővárosi ifjúsági leánycsapat vezetésével tölti mindennapjait a világ egykoron egyik legjobb kézilabdázója, Kovács Péter. Nemrégiben még abban sem volt biztos, hogy folytatja-e edzői pályafutását, most már viszont azt mondja: nem hagyta abba, mert akarja hallani a labda pattogását, jelenleg a Szent István SE kispadján.

B. V. – utanpotlassport.huVilágklasszis a mesterük. Ebben a szerencsés helyzetben vannak a Szent István SE ifjúsági korú leány kézilabdázói, akiknek az edzéseit a 323-szoros válogatott, hajdani világsztár balátlövő, Kovács Péter dirigálja.

Kovács Péter még mindig élvezi a munkát, jelenleg a Szent István SE leány ifjúsági csapatát irányítja Forrás: kezilabda-live.hu
Kovács Péter még mindig élvezi a munkát, jelenleg a Szent István SE leány ifjúsági csapatát irányítja Forrás: kezilabda-live.hu
A 63 éves tréner legutóbb a Vasas felnőtt női NB I-es alakulatát irányította, de dolgozott a férfi és női juniorválogatott élén is. Az 2018/19-es szezontól újra az utánpótlássportban tevékenykedik, a leány ifjúsági bajnokság Keleti csoportjában tizenegyedik helyen álló fővárosi alakulatot irányítja. „Az előző évadban Vasasnál idő előtt megköszönték a munkámat – kezdte Kovács Péter. – Akkor úgy voltam vele, soha többet nem leszek edző, annyira kiábrándultam az elmúlt évek történései miatt. Aztán jött ez a megkeresés, és úgy gondoltam, miért ne vágnék bele. Éppen egy horvát kollégával beszélgettünk, hogy ezt egészen egyszerűen nem lehet abbahagyni, a mai napig hallani akarom a labda pattogását, hiszen mégis csak ez az életem.” És a felnőttcsapat mellett töltött évek után az utánpótlás-együttes irányításakor is megtalálta a motivációt a mindennapos munkához. A játékosok pedig minden szavát figyelik a sokat látott mesternek. „Nem nagyon kell őket motiválni, és ezt öröm látni. Tanulni akarnak, folyamatosan kiváncsiak az újra, talán ez a legszebb része az edzői szakmának. Ezek a gyerekek jelentik a jövőt, éppen ezért nagy a felelősségünk is.” De nincs könnyű dolguk a Szent István SE játékosainak és edzőinek sem. Mert bár az iskolai és kollégiumi háttér tökéletes, rendszeres teremhiánnyal küzd a budapesti egyesület, a héten egyszer engedhetik meg maguknak azt a „luxust”, hogy egész pályán tartsák meg edzéseiket. Így persze nem is annyira könnyű eredményeket produkálni. Kovács szerint nem is élet-halál kérdése, hogy a hét végén feltétlenül győzzön a csapat. „Arra készítem fel őket, hogy felnőttjátékosként állják meg a helyüket. Persze, számít az eredmény, mindenki nyerni akar, de számomra fontosabb, hogy minden játékos pályára kerüljön, a saját bőrén tapasztalja meg, milyen élmény megnyerni és elveszteni egy mérkőzést. Ugyanis a kispadról még senki sem tanult meg kézilabdázni” – vallja a többszörös világválogatott klasszis. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.