UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-02-01 19:20

Szekszárdi bravúr

Fordulatos mérkőzésen győzte le a KSC Szekszárd együttese a papíron jóval esélyesebb Csata DSE csapatát a leány juniorbajnokság felsőházának pénteki játéknapján. A szekszárdiak végig hátrányban játszva végül Vincze Nikolett utolsó másodperces hárompontosával 74–73-ra fordítottak, és könyvelhettek el egy nagy sikert.

M. Sz. utanpotlassport.hu Rangadónak ígérkező, ám a helyezések alapján egyértelmű kimenetelű mérkőzést játszott a Csata DSE és a KSC Szekszárd együttese a leány juniorbajnokság pénteki játéknapján a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusán. A pontvadászat rájátszásának felsőházában a nyolc csapatos mezőnyben a Csata utcai lányok 7­­–2-es mutatóval a második, míg a szekszárdiak 1 győzelemmel és 5 vereséggel az utolsó helyről várták az összecsapást.

Vincze Nikolett volt a KSC Szekszárd hőse a Csata DSE elleni juniorbajnoki rangadón Forrás: FIBA
Vincze Nikolett volt a KSC Szekszárd hőse a Csata DSE elleni juniorbajnoki rangadón Forrás: FIBA
Ahogy az várható volt: a hazaiak kezdtek jobban, és ugyan a vendégek az első negyedben még tartották magukat (17–14), a második játékrészben abszolút felborult a pálya, és a fővárosiak tizenhat pontos előnnyel mentek el a „félidei” szünetre (39–23). Két játékosuk: Boros Júlia és Várszegi Réka ekkor már egyaránt tíz felett járt a dobott pontok tekintetében. A fordulás azonban nagy fordulatokat hozott, hiszen remekül játszottak és hatékonyan szórták a kosarakat a szekszárdiak, akiknek így a különbségen is sikerült kozmetikázniuk.  Miklós Melinda és Vincze Nikolett vezérletével hat pontra közelítették meg az ellenfelet a záró negyed előtt (55–49). A hajrá első felében aztán ismét Tursics Sándor tanítványai domináltak, kialakítva kilencpontos előnyt az utolsó két percre. Aki viszont azt hitte, hogy a vendégek ezután feladják, hát tévedett. Folyamatosan csökkentette a hátrányát a szekszárdi alakulat, majd Vincze Nikolett utolsó másodperces hármasával megfordította és 74–73-ra megnyerte a rangadót.

LEÁNY JUNIORBAJNOKSÁG, FELSŐHÁZ Csata DSE–KSC Szekszárd 73–74 (17–14, 22–9, 16–26, 18–25) Csata DSE: Krasovec 4 pont, Boros 27 pont, Dénes, Várszegi 18 pont, Balogh 2 pont, Farkas S. 7 pont, Telegdy 4 pont, Pánczél 4 pont, Horváth 7 pont, Farkas F. KSC Szekszárd: Hanti, Renczes 7 pont, Istókovics, Liszkai 8 pont, Viszmeg 5 pont, Marsai, Vincze 19 pont, Andi 9 pont, Pop 4 pont, Miklós 22 pont

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.