UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-02-01 14:43

Tapasztalatszerzés a javából

Szombaton kezdődik a rövid pályás gyorskorcsolyázók országos bajnoksága, melyen három utánpótlás-korosztály mutathatja meg, mire képes. A Gyakorló Jégcsarnokban, a múlt heti junior-világbajnokságon részt vevő magyar csapat is rajthoz áll, viszont nem feltétlen az ob lesz néhányuk számára a legfontosabb.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu Somogyi Barbara és Sziklási András a junior-világbajnokságot követően a világkupa-sorozat drezdai versenyére utazott tovább, hat másik vb résztvevő viszont elindul az országos bajnokságon, amelyen három utánpótlás-korosztály méretheti meg magát.

Három korcsoport méretheti meg magát a hét végi országos bajnokságon Forrás: moksz.hu
Három korcsoport méretheti meg magát a hét végi országos bajnokságon Forrás: moksz.hu
Gyermekkorosztályban a kicsik az E és az F csoportban indulnak, náluk a legkisebb egyéni táv 222, míg a leghosszabb mindösszesen 777 méter lesz. A serdülők csoportja a C és a D megjelölésű lesz, ők már hosszabb távokon korcsolyázhatnak, míg a junior korosztály került az A és B jelzésű csoportba. Számukra egyéniben a fő versenyszámok szerepelnek: 500, 1000 és 1500 méteren mérethetnek meg. A junior-, valamint a mix váltó két fiú, két lány felállásban állhat rajthoz, míg a serdülők és gyermekek 3-as csapattal versenyeznek. Lesz néhány olyan junior, akinek többfunkciós versenyként szerepel a naptárban az ob. „Ez többek számára levezető futás, hiszen a vb-n jártak közül hatan rajthoz állnak  ugyan, de természetesen nem most várjuk tőlük életük időeredményét. Természetesen a szinten tartás és a további tapasztalatszerzés céljából nagyon jó lesz az országos bajnokság. A fiatalabbak nagyon motiváltak. Itt minden korosztály short trackese összemérheti a saját erejét és idejét a többi gyorskorcsolyázóéval, leginkább ez a lényege ennek az egésznek, főleg a legkisebbeknél” – mondta a hétvége előtt Szabó Krisztián, a juniorválogatott vezetőedzője. – Van négy versenyzőnk, akiknek ez a felkészülést jelenti. Tóth Eszter, Bontovics Balázs és Talabos Attila voltaképpen ezzel hangol a jövő hétvégén kezdődő EYOF-ra, akárcsak Somogyi Barbi is, aki jelenleg a drezdai vk-n teljesít” – tette hozzá Szabó, aki úgy fogalmazott: az ob leginkább arról szól, hogy tapasztalatszerzéssel és minél több taktikai megoldás begyűjtésével fejlődhessenek tovább hazai versenyzőink.   További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.