UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-02-04 10:43

Csillogott a jövő

Kitűnően szerepeltek a hazai rangadókon az utánpótláskorú kézilabdázók. Az FTC–Győr BL-csatán a hazaiak 19 éves új igazolása, Klujber Katrin és Háfra Noémi (20) vezette döntetlenig a fővárosi együttest, míg a Balatonfüred–Tatabánya meccsen kitűnően sikerült a szintén 19 esztendős Borzas Uros bemutatkozása a győztes vendégcsapatban, míg a Füredben Szita Zoltán (20) és Máthé Dominik (19) ismét gólerős volt.

B. V. – utanpotlassport.huMozgalmas hétvégét zártak kézilabdázóink. A női Bajnokok Ligájában a mostani évad második FTC–Győr rangadóját rendezték Érden, míg a felnőtt-világbajnokság után újrainduló férfi NB I-ben a két szövetségi kapitány ezúttal egymás ellen, a Balatonfüred–Tatabánya találkozón csapott össze. A két mérkőzésben közös, hogy remekeltek az utánpótláskorú játékosok.

A 19 éves, hétgólos Klujber Katrin az FTC egyik legjobbja volt a Győr ellen a Bajnokok Ligájában Fotó: Mónus Márton/MTI
A 19 éves, hétgólos Klujber Katrin az FTC egyik legjobbja volt a Győr ellen a Bajnokok Ligájában Fotó: Mónus Márton/MTI
Az FTC pályaválasztásával az Érd Arénában lejátszott BL-középdöntőben az előzetesen kevésbé esélyesnek tartott fővárosi együttes meglepte a címvédő Győrt. Szinte végig a vendégek  futottak az eredmény után, s a végén ők örülhettek inkább az egyébként pazar hangulatú meccsen szerzett egy pontnak és veretlenségük megőrzésének. A Ferencváros kitűnő produkciójában jelentős szerepet játszottak a nyáron junior-világbajnoki címet szerzett játékosok. Elsőként a Dunaújvárosból télen szerződtetett Klujber Katrin teljesítményéről érdemes megemlékeznünk. Minden jel arra utal, hogy a 19 éves jobbátlövő egy csapásra beilleszkedett a Final Fourba igyekvő alakulatba, a mostani találkozón hétszer is betalált, ezzel csapata leggólerősebb játékosa volt. „Nagyon büszke vagyok, mert amióta a Fradihoz kerültem, ennyire jó meccset még nem játszottam – nyilatkozta Klujber a Nemzeti Sportnak. – Szeretem az ehhez hasonló mérkőzéseket, elképesztő hangulatban léphettünk pályára. Örülök, mert igazi csapatmunkával értük el ezt az eredményt.” Mellette a többi, már „rutinos” fiatal is hozta a formáját. A 20 éves Háfra Noémi hat, a 19 esztendős Márton Gréta két góllal járult hozzá a bravúros 32–32-es döntetlenhez, miközben a győriek junior vb-győztes játékosa, Fodor Csenge sérülés miatt hiányzott.
Borzas Uros kiváló játékkal debütált a Tatabányában Fotó: Szente Benjámin
Borzas Uros kiváló játékkal debütált a Tatabányában Fotó: Szente Benjámin
A szövetségi kapitányok csatáján Vladan Matics és a Tatabánya örülhetett. A tavalyi bronzérmes vendégcsapat az első félidei magabiztos vezetés után a második harminc percben – bár nagyot küzdött a Füred – megtartotta előnyét, 30–26-ra győzött. A tatabányaiak a két pont mellett debütáló 19 éves játékosuk, Borzas Uros remek teljesítményének is tapsolhattak. A veszprémi „kölcsönátlövő” őszi sérülése óta először játszott az NB I-ben, és remek helyzetkihasználásával négy gólt is dobott a rangadón. Pont annyit, amennyivel csapata diadalmaskodott. Csoknyai István csapatában a felnőtt vb-t megjárt fiatalok ott folytatták, ahol a bajnoki szünet előtt abbahagyták. A 20 esztendős Szita Zoltán fantasztikus teljesítményt nyújtva, a „Tigrisek” védelmét tízszer mattolva a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult, míg a Balaton-partiak házi gólkirálya, a 19 éves Máthé Dominik ezúttal ötször villant. A mostani évadban nem először és valószínűleg nem is utoljára. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.