- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Irány Szarajevó!

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu [1] Somogyi Barbara, Tóth Eszter, Bontovics Balázs és Talabos Attila alkotja a Szarajevóban szereplő magyar küldöttség rövid pályás gyorskorcsolya-kvartettjét. Az ifjak mozgalmas hónapokon vannak túl, a világbajnokság mellett ez idáig a téli EYOF-ra, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készültek leginkább.

A téli EYOF-on négy magyar short trackes bizonyíthat majd. Forrás: moksz.hu [2]

A téli EYOF-on négy magyar short trackes bizonyíthat majd  •  Forrás: moksz.hu

„Most derült ki számunkra is, hogy a fiúknál 30, míg a lányoknál 33 short trackes indul összesen. Nehéz megmondani, hogy milyen lesz a társaság, lesznek olyan országok is, melyekkel eddig még nem találkoztuk világversenyeken” – mondta Szabó Krisztián vezetőedző. „A magunk nevében viszont beszélhetek, vannak elvárásaim. A fiúktól azt remélem, hogy legalább a nyolc közé jutnak, az A vagy a B döntőben pedig, gyakorlatilag bármi megtörténhet majd. A lányok képesek arra, hogy a tizenhat közé bekerülhessenek, viszont náluk már bravúr lenne egy B döntős szereplés.”

Az előző versenyek azt igazolják, hogy a fiatalok jó formában vannak. A 16 esztendős Somogyi Barbara először a felnőtt rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon bizonyíthatott, majd társaival együtt Kanadába utazott a junior-világbajnokságra. Ott Talabos Attila nyújtotta a legjobb teljesítményt: egyéniben 6. lett 500 méteren, míg szintén a hatodik helyet csípte el 3000 méteren a váltóval is. A vébét követően, múlt hétvégén sem pihentek a versenyzők: Somogyi a drezdai világkupa-versenyen, míg a többiek az utánpótlás országos bajnokságon mérették meg magukat. Az ob-n Tóth, Bontovics és Talabos is a dobogón végzett, melyet vezetőedzőjük is értékelt.

„Bízom abban, hogy ezt a jó formát tudják hozni az EYOF-on is, és nem fáradnak el addigra. Sokra képesek ezek a fiatalok, reméljük, hogy a dolgukat nem nehezíti meg a versenyek időbeosztása” – tette hozzá. A versenyek ugyanis nem hétvégén lesznek, mint azt a short trackesek megszokhatták, hanem hétfőn, kedden és pénteken.

„Meglátjuk, mit vált ki belőlük ez az újdonság, de nem ez lesz az egyetlen meglepetés. Mix váltóban is indulnak, ami egy egészen új versenyszám. Itt például bármi megtörténhet, hiszen más nemzetek versenyzői sem tudtak erre a számra jobban készülni, mint mi. Itt is jó lenne, ha döntőbe kerülnénk , kíváncsian várjuk a rajtot” – mondta a juniorok vezetőedzője.

 

További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN  [3]a sportági aloldalunkon.